ΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Πρόβλεψη για ισχυρή χιονόπτωση στον Βόλο από το μεσημέρι – Συνεργασία των πολιτών ζητεί ο Δήμος Βόλου

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019, και μέχρι αργά τη νύχτα, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου αναμένεται να εκδηλωθεί νέα ισχυρή χιονόπτωση, που πιθανόν να προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης, σύμφωνα με ενημέρωση που δόθηκε από τον Δήμο Βόλου.
Επιπλέον, σε ανακοίνωση αναφέρεται πως: “Από τη Δημοτική Αρχή έχουν ληφθεί και πάλι όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε και χθες, κανένα μέτρο δεν μπορεί να αποδώσει, όσο αποτελεσματικά και άμεσα επιθυμούμε, χωρίς την συνεργασία των ίδιων των πολιτών, τους οποίους και πάλι καλούμε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα αυτοκίνητά τους και, κυρίως, να μην παρκάρουν σε σημεία που παρεμποδίζουν το έργο των συνεργείων αποχιονισμού”.
Υπενθυμίζεται ότι για τα προβλήματά τους, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Πολιτική Προστασία, στα τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 ή στο Γραφείο του Δημάρχου, που λειτουργεί όλο το 24ωρο, στα τηλέφωνα 24213 50173-4, και όπου συνεχώς και μέχρις ότου απομακρυνθεί η κακοκαιρία υπάρχουν αρμόδιοι για να παραλάβουν και να προωθήσουν όποια αιτήματα για αντιμετώπιση προβλημάτων πιθανώς υποβληθούν. Σημειώνεται ότι υπάρχει ειδική ομάδα για την εξυπηρέτηση και παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών από περιοχές όπου πιθανώς η πρόσβαση να είναι δυσχερής με συμβατικά μέσα.
Επίσης για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα διαμονής ή και θέρμανσης ο Δήμος συνεχίζει να διατηρεί ανοιχτά τα ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου (τη. 20252) και Νέας Ιωνίας, στην οδό Μυτιλήνης (τηλ.85066) , και τα Κοινωνικά Κέντρα Αγ. Αναργύρων (τηλ.91760) και Νέας Δημητριάδος (τηλ.71291), όπου εκτός από την παραμονή προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες. Τέλος να υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από το Δημαρχείο Βόλου και από τα πρώην δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα όλων των δημοτικών ενοτήτων του Βόλου.