Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023 21:11
Άλλες Ειδήσεις

Δείτε γιατί δεν χάνετε βάρος παρότι κάνετε δίαιτα


Ακριβώς όπως δεν υπάρχει «μαγικό ραβδάκι» για όσους θέλουν να απαλλαγούν από τα παραπανήσια κιλά, έτσι δεν υπάρχουν και one size δίαιτες που είναι κατάλληλες για όλους τους ανθρώπους.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν μετά από έρευνα μελετητές από το Ινστιτούτο Βάιζμαν στο Ισραήλ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μια δίαιτα που είναι αποτελεσματική για κάποιους ανθρώπους μπορεί να είναι εντελώς ακατάλληλη για κάποιους άλλους. Μάλιστα, εξηγούν ότι τροφές που θεωρούνται υγιεινές για κάποιους μπορεί να είναι ανθυγιεινές για κάποιους άλλους. Ως παράδειγμα φέρνουν μια εθελόντρια της έρευνας, η οποία εμφάνιζε αυξήσεις στο ζάχαρό της κάθε φορά που έτρωγε… ντομάτες!

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Cell, βασίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από 800 συνολικά εθελοντές. Για τις ανάγκες της μελέτης, η επιστημονική ομάδα ζήτησε από τους εθελοντές να καταγράφουν όλα όσα έτρωγαν και να φορούν ειδικές συσκευές που ήλεγχαν το ζάχαρό τους κάθε πέντε λεπτά.

Κανένας από τους εθελοντές δεν είχε διαβήτη αλλά ορισμένοι είχαν προ-διαβήτη, μια πάθηση που εμφανίζεται συχνά σε παχύσαρκους ανθρώπους. Αναλύοντας τα στοιχεία της έρευνα, παρατήρησαν λοιπόν ότι ο τρόπος με τον οποίοι αντιδρούσε ο μεταβολισμός ήταν διαφορετικός από εθελοντή σε εθελοντή.

Έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δίαιτες δεν μπορούν να είναι ίδιες για άλλους και πως οι διατροφολόγοι θα πρέπει να τις εξατομικεύουν ανάλογα με τον άνθρωπο.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com