Κόσμος

Γάλλος και ο τρίτος βομβιστής του Μπατακλάν

Αναγνωρίστηκε και ο τρίτος βομβιστής – καμικάζι που συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν την νύχτα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Le Parisien, πρόκειται για Γάλλο υπήκοο που ζούσε στο Στρασβούργο και είχε ταξιδέψει στη Συρία το 2013.

Ονομαζόταν Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ και ήταν 23 χρονών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται για άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Η εφημερίδα επικαλείται «αξιόπιστες πηγές» που έφτασαν στην ταυτοποίηση του άντρα μετά από ανάλυση όλων των ευρημάτων με εξαιρετικά ανεπτυγμένες τεχνολογικά μεθόδους, καθώς η έκρηξη είχε διαμελίσει το σώμα του.

Ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος αδερφός του καμικάζι Καρίμ, είναι κρατούμενος μετά το πέρασμά του από τη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα. Περιλαμβανόταν σε μία ομάδα δέκα ατόμων που αναχώρησαν από τη συνοικία του Μάιναου του Στρασβούργου το 2013 με προορισμό τη Συρία. Δύο από την ομάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, επτά επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτησιν. Ο τελευταίος της ομάδας ήταν ο Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ, που παρέμεινε στη Συρία και επέστρεψε στη Γαλλία για να επιτεθεί στο Bataclan και να σκοτωθεί εκεί.

Οι άλλοι δύο τρομοκράτες που έδρασαν μαζί του στο Μπατακλάν ήταν επίσης Γάλλοι υπήκοοι: Ο 28χρονος Σαμί Αμιμούρ και ο 29χρονος Ομάρ Ισμαήλ Μουσταφάι.

πηγή: protothema.gr