Τοπικά

Απέκλεισαν συμβολικά το δρόμο μπροστά από το 304ΠΕΒ

Με αίτημα την άμεση ανακατασκευή του δρόμου Βόλου – Λάρισας μπροστά από το 304ΠΕΒ, οι Δήμαρχοι Βόλου και Ρήγα Φεραίου Αχ. Μπέος και Δημ. Νασίκας μαζί με Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι σε συμβολικά 10λεπτο αποκλεισμό του δρόμου. Η κινητοποίηση αυτή, που είχε προαναγγελθεί από 10ημέρου, περίπου, φαίνεται ότι επέσπευσε τις διαδικασίες και από πλευράς Περιφέρεις Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα ο κ. Κώστας Αγοραστός να περνά χθες από την Οικονομική Επιτροπή απόφασης έγκρισης του έργου. Τώρα αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου, ώστε να αποκατασταθούν τα “σαμαράκια” που έχουν προκαλέσει στο παρελθόν αρκετά ατυχήματα, αλλά καθιστούν ταυτόχρονα άκρως επικίνδυνη την οδήγηση στην περιοχή.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος ανέφερε «Έστω και τώρα τους δίνεται μια ευκαιρία να δείξουν ότι πραγματικά δεν είναι όπως οι άλλοι, οι προηγούμενοι, οι κλέφτες που έφυγαν και το άρρωστο πολιτικό σύστημα που κατέστρεψε και έκλεψε όλη την Ελλάδα με τέτοιου είδους έργα, χωρίς όμως κανένας να πάει φυλακή. Επί 15 χρόνια εδώ, έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Ήρθε η ώρα να μην μείνουν στα χαρτιά και στα λόγια, αλλά να κάνουν έργα. Να κάνουν έργα και να μην μιλάνε πολύ, όπως γίνεται συνήθως». Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι με τον σημερινό συμβολικό αποκλεισμό, στέλνεται ένα μήνυμα στον κ. Αγοραστό να επισπεύσει τις διαδικασίες και όπως σημείωσε «είμαι σίγουρος ότι είναι και δική του βούληση, γιατί μπροστά στις ανθρώπινες ζωές, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό. Αυτό το κατάντημα στην είσοδο της Μαγνησίας είναι ότι πιο δυσφημιστικό για όλους μας».
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας, έκανε λόγο για προφανείς αστοχίες και δρόμο καρμανιολα. Όπως δήλωσε «Το έργο ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2001. Από εκεί και πέρα όμως οι αστοχίες είναι προφανείς όλη αυτή την 15ετία. Με διάφορες διαμαρτυρίες όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα με τα σαμαράκια,. Έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες με ημίμετρα να καλυφθούν αυτές οι αστοχίες, όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε. Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε συμπαραστάτη την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε αυτή την προσπάθεια η οποία και ανακοίνωσε ότι το πρώτο έργο που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ θα είναι η ανακατασκευή του δρόμου, γιατί με τα ημίμετρα δεν μπορούμε να φτάσουμε σε αποτέλεσμα. Εμείς ως Δήμος Ρήγα Φεραίου και μαζί με τον φίλο μας τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο και το Δήμο Βόλου είμαστε η είσοδος της Μαγνησίας και του Πηλίου, ίσως του μεγαλύτερου τουριστικού μέρους της Ελλάδας». Ο κ. Νασίκας τόνισε τέλος, ότι το έργο αυτό, πρέπει να τεθεί στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε να επιλυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα.