Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 07:47
Ελλάδα

Πάτρα: Κυκλώματα εκπορνεύουν ανήλικες για λίγα ευρώ






Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα αλλά και συνολικά στο Νομό η παιδική πορνεία αφού κυκλώματα, κυρίως Ρομά, Ρουμάνων και άλλων Βαλκάνιων, βγάζουν στο πεζοδρόμιο μικρά κορίτσια. Οι ηλικίες των ανήλικων παιδιών που εξωθούνται στην πορνεία διαρκώς πέφτει, ενώ πελάτες τους είναι συνήθως μεγάλοι σε ηλικία Έλληνες.

Ως ένα από τα βασικά «στέκια» αυτή της παράνομης και ανήθικη «μπίζνας» που εκμεταλλεύεται αθώες ψυχές εξελίσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες η πλατεία Γεωργίου, ενώ όπως έχει αποκαλύψει το thebest.gr, πολλές από τις συναλλαγές γίνονται και στην πλατεία Όλγας.

Μιλώντας στην Πελοπόννησο της Κυριακής ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Ιωάννης Σεϊντής σχολιάζει το φαινόμενο απασχολεί πλέον έντονα τις αστυνομικές Αρχές, και συμπληρώνει: «Εκείνο που παρατηρούμε είναι ότι έχουν πολλαπλασιαστεί τα περιστατικά. Και αυτός είναι ο λόγος που οργανώνουμε επιχειρήσεις για την σύλληψη των δραστών. Πλέον έχουμε φθάσει στο σημείο, η συνεύρεση να γίνεται έναντι 20 ευρώ».

Επίσης προβληματίζει τις Αρχές και το γεγονός ότι, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έχει πια πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των ανηλίκων κοριτσιών που οδηγούνται στην πορνεία με αποτέλεσμα 13χρονα ή και 12χρονα παιδιά αν πέφτουν θύματα των κυκλωμάτων.

Μάλιστα στις περισσότερες, ακόμα και αν συλληφθούν τα κορίτσια αυτά, τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι πλημμελήματα ενώ κανένα από τα θύματα δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη δράση των αδίστακτων κυκλωμάτων που βρίσκονται πίσω από αυτή την έκνομη δραστηριότητα.

Αίσθηση τέλος προκαλεί ότι πελάτες των καταφανώς ανήλικων αυτών παιδιών είναι κατά βάση ηλικιωμένοι συμπολίτες, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι αντιλαμβάνονται την ηλικία των κοριτσιών αλλά και τον εκβιασμό που υφίστανται, είναι πρόθυμοι να δώσουν 20-30 ευρώ για να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους.