1 2
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024 00:57
ΜαγνησίαΤοπικά

Πήλιο: Ξανασφύριξε ο «Μουτζούρης» μετά τις καταστροφές από τον Daniel Οι επισκέπτες του Πάσχα απόλαυσαν την μοναδική διαδρομή


Την Μεγάλη Παρασκευή ξεκίνησε τα δρομολόγια ξανά το τρενάκι του Πηλίου, ο γνωστός «Μουτζούρης».

Η γραμμή είχε φέρτα υλικά από τον χτύπημα του Daniel και χρειάστηκαν μήνες εργασιών για ν’ αποκατασταθεί το δίκτυο. Πάντως οι επισκέπτες του Πάσχα όλες αυτές τις ημέρες γέμισαν τα βαγόνια του και έκαναν την εκπληκτική διαδρομή μέσα στο πράσινο και την μοναδική θεά. Είναι χαρακτηριστικό πως για να βρει κάποιος εισιτήριο έπρεπε να κλείσει έως και τρεις ημέρες νωρίτερα από την ημέρα του δρομολογίου.

Βίντεο και φωτογραφίες:


moutzouris__1_
moutzouris__2_
moutzouris__3_
moutzouris__4_
Το τρενάκι ξεκινάει στις 10 το πρωί από το σταθμό των Άνω Λαχωνίων και καταλήγει στις Μηλιές με έναν ενδιάμεσο σταθμό στην Άνω Γατζέα. Ο «Μουτζούρης» διανύει μια απόσταση 16 χιλιομέτρων για να φτάσει στον προορισμό του. Μια διαδρομή που όσοι την κάνουν την χαρακτηρίζουν μαγευτική, καθώς με χαμηλή ταχύτητα περνάει από τούνελ και μέσα από ένα απέραντο πράσινο τοπίο.

Μόλις φτάσει στο σταθμό των Μηλεών το ενδιαφέρον των εκδρομέων κερδίζει, η διαδικασία της μηχανής του τρένου, που με χειροκίνητο τρόπο αλλάζει φορά για να μπει μπροστά από τα βαγόνια και να ξεκινήσει την επιστροφή. Για τρεις ώρες γίνεται στάση στον συγκεκριμένο σταθμό, ώστε οι επισκέπτες να απολαύσουν το τοπίο και την περιοχή.

Το τρενάκι θα ταξιδεύει τα Σαββατοκύριακα και το επόμενο διάστημα και βέβαια τους καλοκαιρινούς μήνες.

protothema.gr