Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024 05:14
ΜαγνησίαΤοπικά

Ζ. Μακρή: «Οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ καταγράφουν τις ζημιές στα σχολεία της Μαγνησίας»


Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή ευχαρίστησε προσωπικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ κ. Θανάση Γιάνναρη για την άμεση αποστολή των συνεργείων της ΚΤΥΠ ΑΕ, του φορέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αρχική καταγραφή των ζημιών σε σχολεία των Δήμων Βόλου και Αλμυρού, ώστε να επισκευαστούν και να καταστούν ασφαλή για την επαναλειτουργία τους.

KEN 728X100

Μετά το πέρασμα της πρόσφατης κακοκαιρίας Elias, που χτύπησε τον Ν. Μαγνησίας λίγες ημέρες μετά την κακοκαιρία Daniel και επιβάρυνε την ήδη δύσκολη κατάσταση, τα συνεργεία των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ, με εντολή του κ. Γιάνναρη, επισκέφτηκαν σχολικές μονάδες σε Βόλο και Αλμυρό, κατά τις υποδείξεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζου και Σ. Σαβελίδη, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα στις υποδομές και στα κτήρια και να υποβάλλουν τις σχετικές εκθέσεις.

Σε ό,τι αφορά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία των Δήμων του Ν. Μαγνησίας και την ασφαλή πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών, οι Δήμοι είναι, κατά τον νόμο, οι μόνοι αρμόδιοι να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοινώσεων για την επαναλειτουργία των σχολείων στις περιοχές ευθύνης τους.