Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023 05:29
ΜαγνησίαΤοπικά

Ξεκίνησε η δίκη για τον φόνο Αλμυριώτη επιχειρηματία το 2016


Εως αργά χθες το απόγευμα συνεχιζόταν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας η δίκη του 42χρονου Ρωσοπόντιου, που τον Δεκέμβριο του 2016 σκότωσε τον 65χρονο επιχειρηματία από τον Αλμυρό Αριστείδη Κολοβό.

Ο 42χρονος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών και ποινή φυλάκισης ενός έτους, άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.

Η δίκη συνεχιζόταν έως αργά χθες το απόγευμα και τελικά διακόπηκε για τις 2 Δεκεμβρίου λόγω ωραρίου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας και μετά τη διακοπή απομένει η εξέταση ακόμη δύο μαρτύρων, ενός υπεράσπισης και ενός ιατροδικαστή.

Ο 42χρονος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που συντάχθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, μαχαίρωσε αλλεπάλληλα τον άτυχο επιχειρηματία στις τελευταίες στιγμές της ζωής του, καταφέρνοντάς του συνολικά 46 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματος. Η Αστυνομία είχε αποδώσει τη διάπραξη του εγκλήματος σε προσωπικές και οικονομικές διαφορές μεταξύ του δράστη και του θύματος.

Ο 42χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας που τελέστηκε εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας εκτιμάται ότι η δίκη θα ολοκληρωθεί με την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την απόφαση.

Μετά τον φόνο ο Ρωσοπόντιος είχε τραπεί σε φυγή και τελικά συνελήφθη στον Πλάτανο. Από την πορεία της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι παλαιότερα εργαζόταν στην επιχείρηση του θύματος. Οι λεπτομέρειες που αποκαλύφτηκαν με την πρόοδο των ερευνών προκάλεσαν σοκ. Ο κατηγορούμενος είχε ρίξει στον φούρνο αεροζόλ με σκοπό να προκαλέσει πυρκαγιά και να εξαφανίσει κάθε ίχνος πίσω του, φεύγοντας από το σπίτι του επιχειρηματία.

Δράστης και θύμα είχαν συναντηθεί στο σπίτι του 65χρονου προκειμένου να συζητήσουν οικονομικές και προσωπικές διαφορές, όταν η συζήτηση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Ο άτυχος επιχειρηματίας εντοπίστηκε νεκρός στην είσοδο του σπιτιού σε λίμνη αίματος.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com