Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023 06:03
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Νέα παραγγελία για ψυχιατρική εξέταση του 60χρονου πυρομανή γιατρού


Επανεξέταση από την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για τον 60χρονο γιατρό, που απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τις αρχές με φωτιές στην οικία του, παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου.

Ο ταλαιπωρημένος πολίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, συγκριμένα ψυχωτική διαταραχή και άνοια, και χρειάζεται βοήθεια.

Στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί στο Αχιλλοπούλειο και μετά τη ρύθμιση των θεμάτων υγείας του αφέθηκε ελεύθερος. Εντούτοις, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο 60χρονος οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια Βόλου, όμως η Εισαγγελία Βόλου έκρινε ότι δεν προκύπτουν σε βάρος του ενδείξεις για τέλεση αδικήματος, καθώς από τις πυρκαγιές δεν προέκυψε κίνδυνος για τρίτα άτομα, ούτε και για τον ίδιο, σύμφωνα με την αναφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι παράλληλα θα κινηθεί διαδικασία δικαστικής συμπαράστασης του 60χρονου, καθώς δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα συμφέροντά του, ενώ εδώ και κάποιους μήνες άρχισε να του καταβάλλεται η σύνταξη. Στο πλαίσιο αυτό θα ειδοποιηθεί η οικογένειά του.

Εντούτοις, η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης χρειάζεται τουλάχιστον 20 ημέρες για να ολοκληρωθεί και σε αυτό το χρονικό διάστημα απαιτείται ο 60χρονος να είναι καλά, υγιής και ασφαλής.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Παρασκευή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου κλήθηκε να παρέμβει σε τρία περιστατικά πυρκαγιών στο σπίτι του, με τους κατοίκους της γειτονιάς να είναι αναστατωμένοι.

Γείτονες ανέφεραν ότι ο 60χρονος πρέπει οπωσδήποτε να φιλοξενηθεί σε δομή. Ζει σαν άστεγος, περιφέρεται από συνοικία σε συνοικία και σιτίζεται από τα σκουπίδια.

Επιπλέον, το σπίτι του είναι παλιό και παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Μετά δε και τα τελευταία διαδοχικά περιστατικά πυρκαγιών δεν είναι πλέον κατοικήσιμο, καθώς όλοι οι χώροι έχουν ρυπανθεί.

Ο 60χρονος είναι μόνος του, καθώς δεν έχει δική του οικογένεια, ενώ δεν έχει στον Βόλο κανένα συγγενικό πρόσωπο για να του συμπαρασταθεί.

Επισημαίνεται ότι πρόσφατα ο ταλαιπωρημένος πολίτης έβαλε φωτιά στο ρολόι της ΔΕΗ, το οποίο είναι τοποθετημένο σε τοίχο που χωρίζει σε απόσταση αναπνοής το δικό του σπίτι από αντίστοιχο γείτονα. Για αυτό τον λόγο οι κάτοικοι λένε ότι τίθεται και ζήτημα ασφάλειας για τους ίδιους.

Το τελευταίο περιστατικό με φωτιά στο σπίτι του σημειώθηκε προχθές. Ο 60χρονος κρατήθηκε για να οδηγηθεί στην Εισαγγελία και το χρονικό διάστημα της κράτησης φώναζε, χαλούσε τον κόσμο στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, με τους αστυνομικούς να μην μπορούν να συνεννοηθούν μαζί του.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com