Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 05:52
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Ποινές φυλάκισης σε δυο άτομα που έκλεωαν ελαιόλαδο για να πάρουν τη δόση τους


Σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν χθες 42χρονος και 30χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη 19/9 τα ξημερώματα, αφού νωρίτερα, στις 12.15, είχαν αφαιρέσει από τα ράφια 24ωρου μίνι μάρκετ 3 συσκευασίες ελαιόλαδου συνολικής αξίας 30 ευρώ.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν λίγο μετά την κλοπή, καθώς ένας εξ αυτών επιχείρησε να αγοράσει προϊόν από το κατάστημα με τραπεζική κάρτα τρίτου προσώπου, η οποία απορρίφθηκε καθώς είχε δηλωθεί χαμένη.
Όπως κατέθεσαν χθες η υπεύθυνη του μίνι μάρκετ αλλά ο υπάλληλος που εργαζόταν την ώρα της κλοπής, οι δύο δράστες δεν έγιναν άμεσα αντιληπτοί, αλλά εντοπίστηκαν μέσω αυτής της συναλλαγής, καθώς ο ιδιοκτήτης της κάρτας ειδοποίησε το κατάστημα και την αστυνομία.

Χρησιμοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο κατάστημα, η κλοπή αποκαλύφθηκε και οι αρχές ταυτοποίησαν τους δράστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στο κέντρο της πόλης, έχοντας στην κατοχή τους τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και την τραπεζική κάρτα, αλλά και ακόμη τρεις ανάλογες συσκευασίες λαδιού.

Στην απολογία τους χθες ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, δήλωσαν και οι δύο χρήστες ουσιών, οι οποίοι έκλεψαν τα προϊόντα για να τα μεταπουλήσουν και να εξασφαλίσουν με αυτό τον τρόπο την δόση τους.

Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 6 μηνών ο καθένας, από την οποία η έδρα διέταξε μερική έκτιση 20 ημερών, με την υπόλοιπη ποινή να αναστέλλεται για τριετία, ενώ και το δικαίωμα έφεσης που τους δόθηκε δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην φυλακή, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε πως η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι προειδοποιητική, καθώς η πράξη της κλοπής τους «έχει γίνει συνήθεια και αυτό πρέπει να σταματήσει».