Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023 10:02
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Λήστεψαν ηλικιωμένο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι!


Στον ανακριτή οδηγήθηκαν χθες 2 νεαροί Ρομά, ηλικίας 18 και 19 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία που διέπραξαν εις βάρος 88χρονου Βολιώτη τον Σεπτέμβριο του 2022. Πιο συγκεκριμένα, στις 8 Σεπτεμβρίου οι δύο νεαροί, με το πρόσχημα ότι θα βοηθούσαν τον ηλικιωμένο άνδρα να μεταφέρει τα ψώνια του, μπήκαν μαζί του στο σπίτι του στο Βόλο.

Εκεί ο ένας απασχόλησε τον ηλικιωμένο στο χώρο της κουζίνας, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, θέλοντας δήθεν να αποκαταστήσει βλάβη στο ψυγείο. Ταυτόχρονα ο συνεργός του έψαχνε ανενόχλητος το υπόλοιπο σπίτι, καταφέρνοντας να αποσπάσει φάκελο που περιείχε 2.500€, τον οποίο ο ηλικιωμένος είχε φυλαγμένο στο δωμάτιό του.

Στην ανάκρισή τους οι δύο δράστες ισχυρίστηκαν πως δεν άσκησαν βία στον 88χρονο. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το ότι ζήτησαν «συγγνώμη» από τον ηλικιωμένο και επέστρεψαν το ποσό των 2.500 ευρώ, που άρπαξαν από το σπίτι του και το γεγονός ότι δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την δικαιοσύνη, οδήγησαν στην απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com