1 2
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024 04:06
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Ελεύθεροι οι ανήλικοι για την άγρια συμπλοκή έξω από σχολείο


Ελεύθεροι αφέθηκαν, επειδή είναι ανήλικοι, οι δύο από τους τρεις δράστες της άγριας συμπλοκής που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έξω από το Παγκύπριο Διδακτήριο, στον Βόλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 16χρονου στο κεφάλι, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ράμματα.

Αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τους δύο από τους τρεις δράστες της αιματηρής επίθεσης εναντίον του 16χρονου. Ο ένας έφερε στην κατοχή του μαχαίρι τύπου «karambit» και ο δεύτερος φέρεται να ήταν εκείνος που χτύπησε τον 16χρονο στο κεφάλι. Πρόκειται όμως για ανηλίκους, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε ρητή δικάσιμο στο δικαστήριο ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το ραντεβού για… ξύλο που είχαν δώσει ομάδες περίπου 20 ανηλίκων την Παρασκευή το βράδυ, στην οδό Κύπρου, έξω από το 1ο ΓΕΛ Βόλου, είχε σηκώσει τη γειτονιά στο πόδι.

Περίοικοι άκουσαν φωνές και είδαν 16χρονα παιδιά να βρίζονται μεταξύ τους, να απειλούν το ένα το άλλο και να πλακώνονται στο ξύλο σχεδόν στη μέση του δρόμου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κίνητρο για το ραντεβού ήταν… ομάδες, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί.

Η συμπλοκή ήταν άγρια, με ανηλίκους να επιδίδονται σε επικίνδυνα χτυπήματα. Ενας 16χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και αίμα έτρεχε από το κεφάλι του.

Κάτοικοι της περιοχής που έγιναν μάρτυρες της συμπλοκής, που θύμισε… «Συμμορίες της Ν. Υόρκης», κάλεσαν αστυνομία και ΕΚΑΒ. Στη θέα αστυνομικών οι ανήλικοι άρχισαν να σκορπάνε δεξιά και αριστερά και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό.

Την ίδια ώρα ο 16χρονος που τραυματίστηκε στο κεφάλι, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ του νοσοκομείο. Του έγιναν ράμματα στο σημείο του χτυπήματος και αφού του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια πήρε εξιτήριο.

Για τα καθημερινά ραντεβού κάτοικοι έχουν προχωρήσει σε συχνές καταγγελίες προς την αστυνομία.

Παράλληλα είναι ενημερωμένες τόσο οι διευθύνσεις των δύο συστεγαζόμενων σχολείων, όπως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που επίσης δηλώνουν αδυναμία παρέμβασης σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου.