1 2
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024 04:05
ΒόλοςΤοπικά

Ελεύθερους με όρους ο 25χρονος Βολιώτης που έκαψε το Σέιχ Σου


Ελεύθερος, υπό όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 25χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό, το πρωί της Παρασκευής, στο δάσος του Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για εμπρησμό δάσους, πέρασε σήμερα το “κατώφλι” της 2ης τακτικής ανακρίτριας και κατά πληροφορίες αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι άγνωστα άτομα, μετά από καβγά, τον μετέφεραν παρά τη θέληση του στο συγκεκριμένο σημείο και αφού του αφαίρεσαν τα ρούχα που φορούσε στη συνέχεια του έριξαν ζιπέλαιο στο σώμα με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στο Σέιχ Σου.

Επιπλέον, ο 25χρονος παραδέχθηκε ότι άναψε και ο ίδιος δεύτερη εστία φωτιά σε πευκοβελόνες αλλά όχι για να κάψει το δάσος αλλά για να ζεσταθεί, όπως είπε, επειδή κρύωνε, ενώ υποστήριξε ότι προσπάθησε να τη σβήσει χωρίς να τα καταφέρει.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

Όπως έγινε γνωστό, ο 25χρονος παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, ενώ είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πυροσβέστες τον εντόπισαν κοντά στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς και αφού τον προσήγαγαν τον συνέλαβαν. Πρόκειται για ημεδαπό και στην κατοχή του φαίνεται να εντοπίστηκαν πευκοβελόνες κι ένας αναπτήρας.

 

 

Πηγή: protothema.gr