Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 14:53
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τον βάλαμε στο χώμα και τηλεφωνούσαν στον πατέρα μου για τα χρέη» – Συγκλονίζει αδελφός θύματος των Τεμπών


Με αφορμή τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν για τις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη, ο αδερφός του Βάιου Βλάχου, που βρίσκεται στη μαύρη λίστα με τους 57 νεκρούς, αποκαλύπτει πως κανείς δεν έχει επικοινωνήσει επισήμως μαζί τους και μάλιστα πως ακόμη και σήμερα τηλεφωνούν στον πατέρα του για χρέη.

«Είδα και όσα είπε ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα, πριν από λίγες μίλησα και με τα παιδιά της Βασιλικής κι έχω να πω πως αυτή η τραγωδία μας έχει κάνει όλους οικογένεια. Και σε αυτήν την τραγωδία, ο καθένας και η καθεμία έχει δικαίωμα να νιώσει όπως θέλει και να εκφραστεί όπως θέλει και δε μπορεί κανένας να του πει τίποτα» τονίζει ο Βαγγέλης Βλάχος.

«Αν κάτι για κάποιον είναι βάλσαμο, είναι βάλσαμο. Αν για κάποιον άλλον είναι σταυρός μαρτυρίου, είναι σταυρός μαρτυρίου. Και αυτά αλλάζουν. Ο καθένας βιώνει αυτό το πράγμα, όπως το βιώνει. Είναι τόσο τρελό αυτό που έχει συμβεί που και μόνο να γυρίσεις να πεις κάτι γι’ αυτόν τον άνθρωπο, είναι έγκλημα» συγκλονίζει ο αδελφός του Βάιου Βλάχου για τις αντιδράσεις που ξέσπασαν μετά τα λεγόμενα του πατέρα της Ελπίδας Χούπα για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Για τους διαλόγους από το μοιραίο βράδυ, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, λέει: «Μου έρχεται εμετός, αν έχουν έστω και λίγη τσίπα θα πρέπει να παραιτηθούν αύριο για να μην κινδυνεύσει κανείς άλλος».

«Το μάθαμε από το ίντερνετ, δεν έχει επικοινωνήσει κανείς επίσημα μαζί μας. Να δεχτώ ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει λύση στα προβλήματα αλλά πώς ξέρει ποια είναι αυτά;» διερωτάται.

«Τι να πω για τα χρέη; Μέχρι και σήμερα παίρνουν τον πατέρα μου τηλέφωνο από funds για τα χρέη. Στην κηδεία του αδελφού μου, μόλις τον βάλαμε στο χώμα, το ίδιο έκαναν για τα χρέη. Δεν λέω, υπάλληλοι είναι αλλά τι να πούμε και για τη βοήθεια; Μπορεί όλο αυτό να ‘ναι καπνός. Να ‘ναι όλα μία ανακοίνωση για να κατευνάσουν τον κόσμο. Δεν ξέρω… Γιατί κανένας δεν μας έχει μιλήσει. Με πήρε εμένα κανένας να μου πει κάτι; 15 ημέρες δεν έχω κοιμηθεί. Το τηλέφωνό μου το έχετε» συγκλονίζει μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» ο αδερφός του Βάιου.
«Από εδώ και πέρα είμαστε όλοι μαζί, μία οικογένεια 57 ατόμων»
«Αυτό που παίρνω πίσω είναι η αγάπη και η στήριξη του κόσμου. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πως αυτό που βλέπαμε εμείς σαν οικογένεια στον Βάιο, το έβλεπαν και οι φίλοι και συνάδελφοί του. Θα κρατήσω και όλο τον κόσμο που βγήκε να διαδηλώσει. Σήμερα, ξεκινήσαμε να μιλάμε και με τους συγγενείς των άλλων θυμάτων. Από εδώ και πέρα είμαστε όλοι μαζί, μία οικογένεια 57 ατόμων» συγκινεί ο αδερφός του Βάιου Βλάχου μιλώντας στο «Live News»