Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026 11:30
Αθλητικά

Μοιρασιά για Βόλο και Ηρακλή στο Πανθεσσαλικό






Τον πρώτο του βαθμό στη φετινή σεζόν στη Super League πήρε  ο Βόλος. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, οι κυανέρυθροι υποδέχτηκαν στο Πανθεσσαλικό τον Ηρακλή, με τον οποίο και αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1, με τους Θεσσαλονικείς να αγωνίζονται από το 53′ με παίκτη λιγότερο εξαιτίας αποβολής του Βραζιλιάνου Μιρ.

Ο Βόλος ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σιαμπάνη. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά παρατάχθηκαν οι Μύγας-Ες Σαουμπί-Κάργας-Τσοκάνης. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μπάρε και Γρόσδης, ενώ από τα δεξιά κινούνταν ο Ουρτάδο και από τα αριστερά ο Λάμπρου, την ώρα που ο Τζόκα ήταν το 10άρι και ο Φουρτάδο στην κορυφή της επίθεσης.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 8’. Ο Τζόκα έφερε την μπάλα στο δεξί και σούταρε με δύναμη, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε με τις γροθιές εκεί που ο Ουρτάδο έκανε τη σέντρα για την περιοχή με τον Μπάρε να κάνει ανάποδο ψαλιδάκι άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 27ο λεπτό. Ο Κόλιτς εκτέλεσε ένα φάουλ που κόντραρε στο τοίχος και στρώθηκε στον Νανού ο οποίος έπιασε ένα φοβερό σουτ αφήνοντας άγαλμα τον Σιαμπάνη και στέλνοντας την μπάλα στο δεξί Γ για το 0-1 μέσα σε πανηγυρισμούς από τους φιλάθλους τους Γηραιού που βρίσκονταν στο πέταλο πίσω από την εστία.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις και ολοκληρώθηκε με σκορ 0-1 αλλά στο 53’ οι αριθμητικές ισορροπίες ανατράπηκαν, όταν ο Βραζιλιάνος Βίτορ Μιρ κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά, με τον Σιαμπάνη να βγαίνει εκτός περιοχής. Ο παίκτης του Ηρακλή τέντωσε το πόδι αλλά άθελά του βρήκε με τις τάπες στο γόνατο τον τερματοφύλακα του Βόλου και, ύστερα από χρήση VAR, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Τσιμεντερίδη.

Το γεγονός ότι πλέον οι κυανέρυθροι αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω, τους έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να κλείσουν στα καρέ τους τους Θεσσαλονικείς.

Οι παίκτες του Μπράτσου απείλησαν με κεφαλιά του Ες Σαουμπί στο 65’ ενώ 10 λεπτά μετά έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν από σέντρα του Λάμπρου ο Ουρτάδο βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της μεγάλης περιοχής αλλά το τελείωμά του σε πρώτο χρόνο έφυγε άουτ.

Τελικά, στο 84’ οι κυανέρυθροι ισοφάρισαν, με τον Γκονζάλες να αξιοποιεί σέντρα από τα δεξιά και με αριστερό πλασέ να νικά τον Αθανασιάδη κι ενώ ο Πραξιτέλης Βούρος απομάκρυνε την μπάλα αλλά αφότου αυτή είχε περάσει την γραμμή του τέρματος.

Στο 90+7’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ανατροπή, με τον Γκονζάλες να κάνει παράλληλη κίνηση με την γραμμή της μεγάλης περιοχής, να εξαπολύει σουτ με το αριστερό αλλά να βλέπει την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Σιαμπάνης, Μύγας (46’ Γκονζάλες), Ες-Σαουμπί, Κάργας, Τσοκάνης (63’ Χαραλαμπόγλου), Γρόσδης, Μπάρε (69’ Κόμπα), Φουρτάδο (46’ Κρεσπί), Τζόκα, Ουρτάδο

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ματσάρι): Αθανασιάδης, Σόρια (78’ Μουνιόθ), Βούρος, Πίνια, Ροσέτ, Νανού, Καϊμπουέ (72’ Κράιντς), Σουρλής (82’ Τσάκλα), Νιζέτ (72΄Μορένο), Βίτορ Μιρ, Κόλιτς (72’ Κούστα).