Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023 00:29
ΜαγνησίαΤοπικά

Συνάντηση Αθ. Λιούπη με τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Πέτρο Λυμπερίδη και την διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας συναντήθηκε προ ημερών ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Οι εκπρόσωποι των φυσικοθεραπευτών ενημέρωσαν τον κ. Λιούπη για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου τους και επικεντρώθηκαν κυρίως στο clawback, αλλά και την έναρξη επαγγελματικών δραστηριοτήτων αποφοίτων από Κολλέγια και ΙΕΚ, χωρίς το απαραίτητο ανώτατο εκπαιδευτικό υπόβαθρο.

Σε ότι αφορά στο clawback οι φυσικοθεραπευτές επεσήμαναν πως πρόκειται για ένα μνημονιακό μέτρο, το οποίο θα έπρεπε πλέον να είχε αποσυρθεί, από τη στιγμή που η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια. Σημείωσαν πως η εφαρμογή του clawback στερεί από πολλούς επαγγελματίες υγείας ένα σημαντικό οικονομικό όφελος και ζήτησαν από τον Βουλευτή την παρέμβασή του.

Πρότειναν δε τη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, ώστε κάθε επένδυση που θα πραγματοποιούν οι φυσικοθεραπευτές να επιστρέφει σε ποσοστό 50% και να εκπίπτει από το δημιουργηθέν χρέος του clawback.

Παράλληλα, έθεσαν το ζήτημα της εξομοίωσης των πτυχίων των Κολλεγίων και των ΙΕΚ με αυτά των Πανεπιστημίων, επισημαίνοντας πως στις περισσότερες φορές το εκπαιδευτικό υπόβαθρο των ιδιωτικών Κολλεγίων υστερεί εμφανώς των εξειδικευμένων γνώσεων που παρέχει η Ανώτατη Δημόσια Εκπαίδευση.

Ο κ. Λιούπης άκουσε με προσοχή τις διεκδικήσεις των φυσικοθεραπευτών, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την θετική του άποψη για κατάργηση του clawback, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στον Υπουργό την ενδιαφέρουσα πρότασή τους, που και επωφελής θα είναι για τους ίδιους αλλά και για την ανάπτυξη των επενδύσεων στον χώρο της υγείας. Σε ότι αφορά στην εξομοίωση των πτυχίων των ΑΕΙ με τα Κολλέγια, τόνισε πως σαφώς υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, ανέφερε όμως πως θα μεταφέρει στην Υπουργό Παιδείας τις διεκδικήσεις του κλάδου, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com