Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023 23:51
ΒόλοςΤοπικά

Η Ζ. Μακρή βραβεύει μικρούς κολυμβητές στο πλαίσιο του μαθήματος της κολύμβησης στα σχολεία


Η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε το Κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος» στη Ν. Ιωνία Βόλου, όπου, μαζί με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζο και τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δ. Βόλου κ. Βλιώρα, παρακολούθησαν το μάθημα της κολύμβησης μαθητών της Γ’ και Δ’ τάξης δημοτικού, στο πλαίσιο του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

Η κα Μακρή μοιράστηκε τη χαρά των μαθητών που συμμετείχαν στο μάθημα της κολύμβησης και μετά το τέλος του μαθήματος συνομίλησε μαζί τους, τους έδωσε απλές και χρηστικές συμβουλές και υπογράμμισε την αναγκαιότητα της εκμάθησης της κολύμβησης από μικρή ηλικία και την εξοικείωση των παιδιών με θέματα σχετικά με την ασφάλειά τους στο νερό και τη θάλασσα.

Επίσης, απένειμε τα αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής στις μαθήτριες και τους μαθητές, φωτογραφήθηκε μαζί τους, ύστερα από πρόσκλησή τους και με μεγάλη ευχαρίστησή της και δέχθηκε την αγάπη τους και την ανθοδέσμη που της πρόσφεραν.

Η υφυπουργός Παιδείας συνομίλησε με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής κλάδου ΠΕ 11, που στηρίζουν την διδασκαλία της κολύμβησης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τους Διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, που αγκαλιάζουν το μάθημα της κολύμβησης και τη συμμετοχή των παιδιών σε αυτό.

Στη συζήτηση που έγινε η κα Μακρή επεσήμανε ότι, για πρώτη φορά φέτος, η διδασκαλία της κολύμβησης ξεκίνησε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας συμμετέχουν 18 σχολεία, 21 τμήματα και 372 μαθητές Γ΄& Δ΄ Δημοτικού και στο Β΄ τρίμηνο αναμένεται αύξηση των σχολικών μονάδων και των μαθητών.

Επιπρόσθετα, η κα Μακρή ανέφερε ότι, ήδη, πανελλαδικά, το μάθημα της κολύμβησης εφαρμόζεται σε 32 ΔΠΕ ενώ το Α΄ τρίμηνο κολύμπησαν 6.370 μαθητές από 445 σχολικά τμήματα 279 σχολείων και απασχολήθηκαν 110 καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Τόνισε δε ότι το τρέχον σχολικό έτος, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής, από το τέλος, κιόλας, της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και με την άρση των περιορισμών της πανδημίας, προχώρησε σε έγκαιρο προγραμματισμό και ενίσχυσε, έμπρακτα, την κολύμβηση με την πρόσληψη και αναπληρωτών εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής πέρα των μόνιμων για πρώτη φορά, προκειμένου το μάθημα να εφαρμόζεται ανά την επικράτεια χωρίς προβλήματα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com