MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Σθεναρή αντίδραση για «Γεωργούλα», με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Πανστρατιά των τοπικών φορέων για την αποτροπή της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο «Γεωργούλα». Φορείς όπως ο Δήμος Βόλου, η Αντιπεριφέρεια, η ΟΕΒΕΜ και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία επαγγελματικών και βιοτεχνών ανταποκρίνονται στην πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και δηλώνουν συμμετοχή στη σημερινή εκδήλωση, στις 6 το απόγευμα, στο Μεταξουργείο, με θέμα «Οικονομικές επιπτώσεις από τη μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών»

Μιλώντας για τη σημερινή εκδήλωση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Απόστολος Οντόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Υπουργός Άμυνας έταξε ένα ισοδύναμο. Αόριστα. Εμάς αυτό δεν μας καλύπτει. Αοριστίες του τύπου θα βρεθεί κάποια στιγμή ένα ισοδύναμο και μην ανησυχείτε, νομίζω ότι δεν καλύπτει κανέναν. Αυτό το ισοδύναμο μπορεί να έρθει μετά από ένα μήνα, από ένα χρόνο, πέντε χρόνια. Το μεσοδιάστημα αυτό θα είναι καταστροφικό για την περιοχή. Πρέπει να γίνει ταυτόχρονα, αν τελικά κριθεί ότι είναι τόσο μεγάλη επιχειρησιακή ανάγκη να φύγει η Ταξιαρχία».

Αυτοί τον… χαβά τους!
Σύμφωνα, πάντως, με  πληροφορίες που επικαλείτα η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και την ερχόμενη Παρασκευή θα βρίσκεται στον Βόλο η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανώτερες στρατιωτικές πηγές την Παρασκευή αναμένεται στον Βόλο ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν τον νέο αρχηγό θα συνοδεύει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες βρέθηκε στη γειτονική Λάρισα και περιόδευσε σε διάφορες μονάδες.
Η επίσκεψη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, συνδέεται άμεσα με την επικείμενη μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, η οποία σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΓΕΣ έχει καταληκτική ημερομηνία τέλος Ιουνίου. Στο ΓΕΣ τις τελευταίες εβδομάδες «τρέχουν» τη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στην Αττική κανονικά.
Μάλιστα η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και προσωπικά ο κ. Καμπάς εμφανίζεται να θέλει να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε η μεταφορά μέχρι τότε, ώστε το προσωπικό της να έχει τον χρόνο να ρυθμίσει οικογενειακά ζητήματα, όπως για παράδειγμα τις εγγραφές των παιδιών σε σχολεία.
Σύμφωνα με το σήμα που έχει φτάσει στον Βόλο, το μεγαλύτερο μέρος της Ταξιαρχίας θα εγκατασταθεί στον Αυλώνα κι ένα τάγμα θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΠΝ στον «Κανελλόπουλο», δίπλα δηλαδή στον ναύσταθμο και στα αρματαγωγά.
Παράλληλα με τα όσα συζητηθούν για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΓΕΣ, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» θα ενημερωθεί και για τις πρόσφατες ασκήσεις και δράσεις της 32ης Ταξιαρχίας ως δύναμης αποτροπής, ενώ θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό τονίζοντας την κρισιμότητα της αποστολής του για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Στο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου – Νέας Ιωνίας δεν πρόκειται να σταματήσει στη σημερινή εκδήλωση. Ανάλογα με το αν θα υπάρξουν απαντήσεις ή όχι από το ΥΕΘΑ, το οποίο σημειωτέον δεν έχει ακόμη απαντήσει στην κοινή επιστολή που απέστειλαν οι φορείς πριν από έναν μήνα ζητώντας την ανάκληση της μετακίνησης, υπάρχει πρόθεση να κλιμακωθούν οι πρωτοβουλίες, με μορφή την οποία θα συναποφασίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα όλοι οι φορείς μεταξύ τους.