MobileΒόλοςΤοπικά

Σκληρή επίθεση σε Καπούλα: Έκανε το ΤΕΕ εκλογικό κέντρο, αδιαφορεί για τους μηχανικούς

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο πρόεδρος, Κώστας Καραγιάννης,  και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Διεπιστημονικού Φορέα «Μηχανικών Αναγέννηση» αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν την συμπεριφορά της προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας, Καπούλα, στην οποία καταλογίζουν ότι το έχει μετατρέψει σε προσωπικό εκλογικό κέντρο για την υποψηφιότητά της στο Δήμο Βόλου, την ώρα που αδιαφορεί παντελώς για τα μεγάλα προβλήματα του τεχνικού κόσμου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση – καταγγελία αναφέρονται τα εξής:

Άραγε, σε ποιο από τα Ελληνικά Τεχνικά Επιμελητήρια οργανώνονται και διεξάγονται προεκλογικές συγκεντρώσεις πολιτικών και αυτοδιοικητικών συνδυασμών που δεν έχουν σχέση με το Επιμελητήριο και τους Μηχανικούς; Προβλέπεται κάτι τέτοιο στον υφιστάμενο κανονισμό λειτουργίας και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο; Έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις; Και καθώς ήδη γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο ΔΕΝ προβλέπεται πουθενά, μήπως έφτασε η ώρα, όλοι εμείς οι σκεπτόμενοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί να σταματήσουμε να ανεχόμαστε τις προσβλητικές συμπεριφορές εκείνων των ολίγων, που προσπαθούν να μετατρέψουν το «Σπίτι των Μηχανικών», το δικό μας Επιμελητήριο, σε προεκλογικό κέντρο; Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τον συνεχιζόμενο ευτελισμό του τοπικού Τεχνικού Επιμελητηρίου. Η υπομονή των Μηχανικών, κυριολεκτικά εξαντλήθηκε!

Προφανώς, για την σημερινή Διοίκηση του ΤΕΕ, τα θέματα που απασχολούν τους Μηχανικούς δεν είναι σημαντικά. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, οι χαμηλές αμοιβές, οι υπερβολικές εκπτώσεις, τα ασαφή επαγγελματικά δικαιώματα, το νομοθετικό αλαλούμ, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και η γενικότερη υποβάθμιση των Μηχανικών, αποτελούν άγνωστες έννοιες. Άλλωστε για εκείνους, το Τεχνικό Επιμελητήριο αποτελεί απλά, ένα πολιτικό σκαλοπάτι που προσφέρεται για γρήγορη αναρρίχηση σε διαφορετικές, πιο ενδιαφέρουσες ενασχολήσεις … Εμείς το είχαμε αντιληφθεί και το είχαμε επισημάνει εγκαίρως. Για μία ακόμη φορά, απλά δικαιωθήκαμε…

Προφανώς και δεν περιμένουμε τις Επιμελητηριακές Εκλογές του Νοεμβρίου του 2019 για να λάβουμε τα μέτρα μας. Τότε, οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί θα πράξουν το αυτονόητο και το Επιμελητήριο θα αλλάξει και τυπικά σελίδα. Μία στείρα θητεία μηδαμινού επιμελητηριακού έργου, θα λάβει οριστικά τέλος. Καθώς η εποχή των πολιτικών καιροσκόπων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, ο τεχνικός κόσμος έχει ήδη αντιληφθεί εκείνους που παίζουν περίεργα παιχνίδια στις πλάτες του. Εκείνους, τους αυτοαποκαλούμενους … «πιο έξυπνους», που τάζουν αριστερά και δεξιά «λαγούς και πετραχήλια», μπας και ξεγελάσουν κάποιον από τους ελάχιστους εναπομείναντες, που ακόμη δεν αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει …

Η «Μηχανικών Αναγέννηση», έχοντας στις τάξεις της στελέχη υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, έχει καταθέσει σημαντικές & τεκμηριωμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του Επιμελητηρίου. Του Επιμελητηρίου που οραματιζόμαστε, ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης και όχι του συντεχνιακού & κομματικά εξαρτώμενου «μικρομάγαζου» που όλοι περιφρονούν… Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που ενώ κυριολεκτικά έχουν «μπατάρει τη βάρκα», υπόσχονται ανερυθρίαστα ένα καλύτερο αύριο και σε εκείνους που κοπιάζοντας καθημερινά, δείχνουν με τα έργα, τις βραβεύσεις και τις απανωτές διακρίσεις τους, την ποιότητα που τους χαρακτηρίζει.

Το τοπικό Τεχνικό Επιμελητήριο, εδώ και καιρό σταμάτησε ουσιαστικά να λειτουργεί. Η κατάργηση όλων των Επιστημονικών Επιτροπών, οι ελάχιστες Συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής και οι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού Συγκλίσεις της Αντιπροσωπείας, απλά το επαληθεύουν. Ζητήσαμε εδώ και καιρό τις παραιτήσεις εκείνων που πλέον δεν μπορούν να διοικήσουν. Δεν είχαμε αυταπάτες, ότι θα είχαν την ελάχιστη ευαισθησία για να το πραγματοποιήσουν…

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους Μηχανικούς, μακριά και πέρα από κομματικές προελεύσεις, παρατάξεις και αγκυλώσεις, στη διενέργεια μίας ευρείας και διαφανούς συνεργασίας, μέσω της οποίας θα αντιμετωπίσουμε από κοινού τα ζητήματα που απασχολούν τον τεχνικό κόσμο και την τοπική κοινωνία. Σημαντικά ζητήματα, όπως (ενδεικτικά) η μείωση των συντελεστών δόμησης, οι νέοι περιορισμοί στην εκτός σχεδίου δόμηση, η κατάργηση της δυνατότητας ανέγερσης κτιρίων σε οικόπεδα με συνιδιοκτησίες, η δαιδαλώδης διαδικασία αδειοδότησης και κατασκευής ιδιωτικών και δημοσίων έργων και η ευρύτερη αντιαναπτυξιακή πολιτική, πρέπει να αντιμετωπιστούν με τρόπο δυναμικό και οργανωμένο.

Τα Μέλη της «Μηχανικών Αναγέννηση» δείχνουν από την αρχή την ασφαλή οδό προς το μέλλον, διαμορφώνοντας μία νέα δυναμική προοπτική.

Προβληματίζονται και ενδιαφέρονται, συνδιαμορφώνοντας θέσεις μέσα από τακτικές, ανοιχτές Συνεδριάσεις και πλήρη διαφάνεια. Συμμετέχετε και εσείς στην δημιουργική αυτή προσπάθεια… Συνεισφέρετε με ιδέες και νέες προτάσεις… Πάρτε επιτέλους την τύχη στα χέρια σας… Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να διεκδικήσουμε το καλύτερο … Και να είστε σίγουροι πως πολύ σύντομα θα τα καταφέρουμε !!!