ΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Με τον βιολογικό του Βόλου συνδέεται η Ν. Αγχίαλος – Υπεγράφη η σύμβαση από τον Αχ. Μπέο

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή βαρυτικου δικτύου ακαθάρτων Νέας Αγχιάλου», ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ,  για την περιοχή καθώς μετά από δεκαετίες δίνεται λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής.

Οι αγωγοί που θα συνδέσουν την Ν. Αγχίαλο και τους γύρω οικισμούς με τον βιολογικό καθαρισμό Βόλου θα έχουν έκταση τριάντα πέντε χιλιομέτρων, ενώ οι ιδιωτικές συνδέσεις που θα ακολουθήσουν θα γίνουν με πόρους τη ΔΕΥΑΜΒ. Πρόκειται για έργο περιβαλλοντικής διαχείρισης λυμάτων και στοχεύει στην κάλυψη ευρωπαϊκής οδηγίας, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ,.

Ο εργολάβος ανέφερε ότι έδωσε 65% έκπτωση στο έργο, που πάντως δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα αφού η εταιρία του έχει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία σε κατασκευή ανάλογων έργων,  και πρόκειται να υλοποιηθεί εντός 30 μηνών, με τις αρχές να ξεκινούν αμέσως μετά το Πάσχα..

Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Είναι ένα τεράστιο έργο ζωής για τη Νέα Αγχίαλο και τους πολίτες. Αφήσαμε τα κλαδιά και τις λακκούβες για τους μίζερους. Εμείς μιλάμε με έργα και όχι με λόγια. Τα έργα αυτά σχεδιάστηκαν από το 2015 και εκτελούνται σήμερα.»

Σήμερα υπογράψαμε την σύμβαση για το έργο «Κατασκευή βαρυτικου δικτύου ακαθάρτων Νέας Αγχιάλου» , ένα έργο πνοής για την περιοχή καθώς μετά από 10ετιες δίνουμε λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής και θωρακίζουμε το περιβάλλον, προστατεύοντας και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Ο κ. Μπέος τόνισε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, που έρχεται αμέσως μετά το άλλο μεγάλο έργο πνοής, το δίκτυο φυσικού αερίου.

Ο κ. Μπέος συνέχισε τονίζοντας ότι την Πέμπτη θα παρουσιαστεί και το άλλο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα για την κατασκευή της πλατείας στο «Αλωνάκι», ενώ ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στην οδό Ελευθερίας, προϋπολογισμένης δαπάνης 680.000 ευρώ.