Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:19
ΕΛΛΑΔΑΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σχέδιο για ψώνια με χρονόμετρο μέσω ειδικής εφαρμογής – Τι θα γίνει με το sms 13033

Η σκέψη της κυβέρνησης για να αποφεύγονται «πονηριές» με τα sms στο 13033





Τα διπλά και τριπλά sms 13033 και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην Ερμού το Σάββατο (23/1) οδηγεί την κυβέρνηση σε σκέψεις αλλαγής του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα βγαίνουν για ψώνια μέσα στο επιτρεπόμενο δίωρο.

Προκειμένου να αποφεύγονται «πονηριές» με τα sms και τα χαρτιά, υπάρχει η σκέψη της χρησιμοποίησης μιας εφαρμογής μέσω του κινητού τηλεφώνου, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με το σχέδιο που είναι στο τραπέζι, ο καταναλωτής θα ελέγχεται αυτόματα για τον χρόνο του μέσω του e-katanalotis. Με διαδικασίες που ακόμη είναι υπό συζήτηση, ο καταναλωτής μπαίνοντας στο e-katanalotis μέσω του κινητού του, θα κατεβάζει αρχικά μία εφαρμογή.

Με αυτήν, αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο, το οποίο θα σταματά, όταν θα έχει συμπληρωθεί το προβλεπόμενο δίωρο. Η εφαρμογή θα ενεργοποιείται μόλις βγαίνει έξω για τα ψώνια και από τη στιγμή που το χρονόμετρο θα σταματά, αυτόματα θα είναι εκτεθειμένος στο πρόστιμο.

Μ’ αυτό τον τρόπο, θα αποφεύγονται πονηριές, αν και το μεγάλο ζήτημα είναι πώς θα μπορεί να ελέγξει η εφαρμογή το πότε ο καταναλωτής θα ξεκινά τα ψώνια του, αν βεβαίως ο ίδιος δεν πατήσει το κουμπί της χρονομέτρησης.

Το άλλο μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι με ποιον τρόπο οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και κυρίως αυτοί που δεν έχουν γνώσεις επί της τεχνολογίας θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία, όταν καλά-καλά δεν έχουν τις βασικές γνώσεις επί των κινητών τηλεφώνων.

Εφόσον βεβαίως εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, θα πρέπει να υπάρξουν διαφοροποιήσεις και στο sms στο 13033, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση πιθανώς να υπάρχουν αλλαγές και στη χρήση του κωδικου 2.