ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Public Issue: Δημοφιλέστερος αρχηγός ο Μητσοτάκης, μεγάλη πτώση για τον Τσίπρα

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα από το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα που δημοσίευσε η εφημερίδα Αυγή της Κυριακής.

Η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 60% πιστεύουν πως μάλλον δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές σε αντίθεση με το 38% που θα ήθελε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα το 49% των πολιτών θεωρούν πως η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, ενώ το 30% θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Πιο δημοφιλής ο Κυριάκος, σε ελεύθερη πτώση ο Τσίπρας
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην έκτη θέση

 

 

Τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση

Πάντως, τα στοιχεία για την πορεία της χώρας είναι απογοητευτικά. Ελάχιστοι πιστεύουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση-μόλις το 7% των ερωτηθέντων – με τη συντριπτική πλειοψηφία, το 88%, να θεωρεί ότι πορευόμαστε λάθος. Εξίσου λίγοι είναι κι εκείνοι που πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες (9%), με τα τρία τέταρτα να εκτιμούν ότι θα χειροτερεύσει και ένα 16% να εκτιμά ότι λίγο-πολύ δεν θα αλλάξει τίποτε.

 

 

7 στους 10 δεν θέλουν το ΔΝΤ

Αρνητική είναι η γνώμη των πολιτών και για το ΔΝΤ. Το 70% θεωρεί πως πρέπει να φύγει ενώ μόλις το 24% επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

.

 

 

Προσφυγικό

 

Αποτελούν οι πρόσφυγες απειλή για την Ελλάδα;

 

 

Τα 2/3 των πολιτών (65%) πιστεύουν ότι οι πρόσφυγες δεν θα καταφέρουν να ενσωματωθούν κοινωνικά

 

Αυξάνεται το αίσθημα απειλής από τους πρόσφυγες (50%, 1 στους 2 ερωτηθέντες, +3% από τον Μάρτιο)

 

Η γνώμη των πολιτών για τις ΜΚΟ

 

Ευνοϊκότερα απέναντι στις Μ-ΚΟ τοποθετούνται οι νεότερες ηλικιακές ομάδες, κυρίως οι νέοι 18-34 ετών

 

Αρνητική εικόνα για τις Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις έχει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης (2 στους 3), λόγω προσφυγικού

 

Πηγή: iefimerida.gr