Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024 04:45
ΘεσσαλίαΛάρισα

Πάρκο Ευχών: Ο Καλογιάννης παραδέχθηκε «αδυναμίες και λάθη»- Δεν απάντησε για την απευθείας ανάθεση σε… κουρέα


Με μία… υποτυπώδη αναφορά εσόδων – εξόδων, χωρίς κάποια στοιχειώδη εισήγηση και με την παραδοχή πως υπήρξαν «αδυναμίες και λάθη» από την πλευρά του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Αποστόλου Καλογιάννη, έγινε ο απολογισμός για το φετινό Πάρκο των Ευχών, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης. Μία συνεδρίαση κατά την οποία η Δημοτική Αρχή απέφυγε για μία ακόμη φορά να δώσει απαντήσεις για τα ζητήματα διαφάνειας που έθεσε η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα για τον… κουρέα που με απευθείας ανάθεση ανέλαβε μέρος των εκδηλώσεων!

«Ο χρόνος δεν άφηνε πολλά περιθώρια για καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης» ήταν η δικαιολογία που χρησιμοποίησε στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος λίγο μετά παραδέχθηκε αφενός πως κάποιες απευθείας αναθέσεις θα μπορούσαν να γίνουν… διαγωνισμοί, αλλά και πως υπήρξαν «αδυναμίες και λάθη».

Τα μοναδικά απτά στοιχεία που δόθηκαν από τον Δήμαρχο Λαρισαίων ήταν οι δαπάνες για το Πάρκο των Ευχών που ανήλθαν σε 216.000 ευρώ από τον Δήμο και 128.000 από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ξοδεύτηκαν δηλαδή 344.000 ευρώ, την ώρα που τα έσοδα του Πάρκου ήταν μόλις 80.000 ευρώ αθροιστικά από τις χορηγίες, την ενοικίαση των παιχνιδιών και των χώρων εστίασης.

Ο κ. Καλογιάννης είπε επίσης ότι «μπαίνουν ζητήματα λειτουργίας από εδώ και πέρα με καλύτερο τρόπο… Υπήρξαν και αδυναμίες που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε με την τοποθέτησή μας ότι πρέπει το Πάρκο να περάσει στον Αναπτυξιακό Οργανισμό.»

Σε ότι αφορά τον τρόπο που διατέθηκαν τα χρήματα για την λειτουργία του Πάρκου των Ευχών, ο Δήμαρχος παραδέχθηκε μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν ενδεχομένως ποσά τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν και με διαγωνιστική διαδικασία. Αυτό δεν ακυρώνει τη δραστηριότητα και βεβαίως οι αναθέσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν όταν επιλέγεις… Απόλυτα νόμιμες διαδικασίες…»

Κάνοντας επίσης την αυτοκριτική του, ο κ. Καλογιάννης πρόσθεσε πως «έχουμε μπροστά μας το χρόνο να διορθώσουμε πιθανές αδυναμίες και λάθη» και δεσμεύτηκε ότι «του χρόνου η διαδικασία δε θα έχει σχέση με το Δήμο αλλά με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό που θέλω να πιστεύω ότι θα ξεπεράσει στην ικανότητά του το Δήμο της Λάρισας».

«ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ»

Στην προχειρότητα της διαδικασίας του απολογισμού στάθηκε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Μαμάκος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι απαράδεκτο να συζητάμε απολογισμό μίας δραστηριότητας χωρίς μία υποτυπώδη εισήγηση. Προφανώς η Δημοτική Αρχή θέλει να απαξιώσει αυτή την ιστορία. Ωστόσο για να κάνεις ουσιαστικό απολογισμό θα πρέπει να υπάρξει στόχος. Αυτό δεν το μάθαμε γιατί η όλη διαδικασία έγινε εν κρυπτώ… Έχουμε το παράδοξο να γνωρίζουμε περισσότερο για το τί έγινε στα Τρίκαλα παρά τι έγινε στη Λάρισα…

«ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΛΑΡΙΣΑ ΦΕΤΟΣ»

Ο κ. Μαμάκος στάθηκε ιδιαίτερα και στο γεγονός πως η πόλη φέτος δεν ήταν τουριστικός προορισμός κατά τις γιορτές, εξηγώντας πως «με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο φέτος διαπιστώνει κανείς πως δεν υπήρξε προορισμός φέτος η Λάρισα από τα γραφεία ταξιδιών…» Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Καλογιάννη περί πληρότητας των ξενοδοχείων της πόλης, υπενθύμισε πως κάποια έχουν κλείσει, αλλά και πως η υψηλή πληρότητα οφείλεται κυρίως στους ξένους στρατιωτικούς που εργάζονται στην περιοχή» και έχουν κατακλύσει τα ξενοδοχεία.

«ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΡΕΑΣ!

Ο κ. Μαμάκος υπενθύμισε στον κ. Καλογιάννη ότι «στο παρελθόν όταν ήταν στην αντιπολίτευση χαρακτήριζε τις απευθείας αναθέσεις ως προϊόν υπόγειων συναλλαγών» και επανήλθε στην καταγγελία του… κουρέα, λέγοντας πως «δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι η οργάνωση και επιμέλεια μίας πολιτιστικής εκδήλωσης ανατέθηκε σε ένα άτομο που έχει ως κύρια δραστηριότητα υπηρεσίες κουρείου… Συν το ότι τόσο αυτός όσο και η άλλη ανάδοχος ήταν συγγενείς…»