1 2
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 21:44
ΘεσσαλίαΛάρισα

Ο Μαρινάκης έβαλε στο «κάδρο» τον Νταβέλη: Νέο δημοσίευμα και βαριές αιχμές για τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ


Ένας ιδιότυπος «πόλεμος» με φόντο το… αναβράζον ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της χώρας, έχει κηρυχθεί το τελευταίο διάστημα – και μάλιστα με εμφατικό τρόπο – από τον ισχυρό επιχειρηματία, μιντιάρχη και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά του Λαρισαίου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέα Νταβέλη.

Ο κ. Μαρινάκης με την προ ημερών δήλωσή του, προκάλεσε «σεισμό» και στη Λάρισα, καθώς τα όσα ανέφερε για τον κ. Νταβέλη δεν ήταν καθόλου κολακευτικά. Είχε πει συγκεκριμένα: «Ποιος είναι ο κύριος Νταβέλης που ξαφνικά απέκτησε λόγο στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Τι έχει πληρώσει ακριβώς για να πάρει την ιστορική ΑΕΛ και τι συμφωνίες έχει κάνει για να βοηθηθεί απόόχι το Γιαννάκη και το «συνδικάτο εγκλήματος» που έχει μολύνει την κατηγορία ώστε η ΑΕΛ να ανέβει στην Super League; Συναντήθηκε και έκανε συμφωνία με συγκεκριμένους ανθρώπους; Ας ενημερώσει τον κόσμο της Λάρισας για να πέσουν οι μάσκες. Όχι οι μάσκες για τον κόβιντ που εμπορεύτηκε. Αυτό είναι σκάνδαλο που θα ανοίξει σύντομα». Η τελευταία μάλιστα αποστροφή του λόγου του περί «σκανδάλου που θα ανοίξει σήμερα» εκλήφθηκε κατά πολλούς ως ξεκάθαρο μήνυμα του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, πως έχει στοχοποιήσει τον κ. Νταβέλη.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ»

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλο, προχθεσινό δημοσίευμα, από την ενημερωτική ιστοσελίδα του περιβάλλοντος του κ. Μαρινάκη, powergame.gr, όπου σε κείμενο με μεσότιτλο «Ψάχνουν τον Νταβέλη» γράφονται τα εξής: «Ένας περίεργος τύπος που το παίζει «Μπερλουσκόνι του Κάμπου» απασχολεί εσχάτως γνωστούς και φίλους. Πρόκειται για έναν κλινικάρχη της Λάρισας, που από τον κορονοϊό και εντεύθεν την έχει δει σχεδόν… Μπερλουσκόνι. Ο λόγος για έναν ονόματι Νταβέλη, που με την έπαρσή του εκθέτει εαυτόν και αλλήλους. Από την Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι τον Θάνο Πλεύρη και φυσικά τον Λαρισαίο διευθυντή του υπουργού Δικαιοσύνης, Ντίνο Κόκκινο. Ο «Μπερλουσκόνι του Κάμπου», μετά την μπίζνα με τις μάσκες, εμφανίστηκε με πολλά (μα πάρα πολλά) λεφτά και άρχισε να τα «πετά», επενδύοντας σε κάτι ανύπαρκτα Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης, το καλοκαίρι αγόρασε από τον Κούγια (που ακόμη τον ψάχνει για να τον ξοφλήσει) την ομάδα της Λάρισας, θέλοντας να διευρύνει την ανύπαρκτη στον Κάμπο λαοφιλία του. Επειδή, όμως, η υπόθεση Νταβέλη επιβάλλεται να απασχολήσει, εκτός από το επόμενο Δελφινάριο, και τους εισαγγελείς, έχω την αίσθηση ότι σύντομα επί του συγκεκριμένου πεδίου θα δρομολογηθούν εξελίξεις.»

Η ΔΗΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΑΒΕΛΗ

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ πάντως, προς το παρόν διατηρεί την ψυχραιμία του, αν κρίνουμε από την πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του στην ΕΡΤ για τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη.

Ο κ. Νταβέλης απέφυγε να τις σχολιάσει, είπε όμως με δηκτικό τρόπο πως «προσωπικά βρίσκομαι στο ποδόσφαιρο τους τελευταίους έξι μήνες. Ενδεχομένως γελάει όλη η φίλαθλη χώρα όταν κατηγορείς έναν άνθρωπο που επιχειρεί όπως και όλοι οι υπόλοιποι σε αυτή τη χώρα με εξάμηνη παρουσία στο ποδόσφαιρο.

Αναρωτιόμαστε πότε πρόλαβαν αυτοί οι άνθρωποι, ειδικά αυτοί που έχουν τόσο σύντομη παρουσία, να διαπράξουν όλα αυτά για τα οποία εξόχως συκοφαντικά για τα οποία κατηγορούνται. Ο κάθε Έλληνας και ο κάθε φίλαθλος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Όχι γι’ αυτούς οι οποίοι προσφάτως αποφάσισαν μετά τον νόμο Αυγενάκη, που υποσχέθηκε κάθαρση και νομιμότητα στη SL2, να συμμετέχουν, αλλά γι’ αυτούς οι οποίοι λυμαίνονται το ποδόσφαιρο επί δεκαετίες στη χώρα. Η απάντηση στη φίλαθλη νοημοσύνη είναι ξεκάθαρη και απλή».

Με τη γενικότερη ατμόσφαιρα στο χώρο του ποδοσφαίρου να μυρίζει… μπαρούτι, όλα δείχνουν πολύ δύσκολα αυτή η «βεντέτα» που άνοιξε από τον Πειραιά, θα οδηγήσει σε… «σασμό»…