Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 19:17
ΕλλάδαΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μύκονος: Πώς μπήκε το λουκέτο στις «χρυσές μπριζόλες» του Salt Bae -Τα τηλέφωνα που έπεσαν μόλις κατάλαβαν τους Εφοριακούς






Μετά τα… «χρυσά» καλαμαράκια, που προκάλεσαν θόρυβο λόγω των εκρηκτικών τιμών τους, σειρά πήραν τα… «χρυσά» μπριζολάκια της Μυκόνου, όχι όμως λόγω του γνωστού Τούρκου σεφ (;) Salt Bae, αλλά λόγω φοροδιαφυγής.

Η αλυσίδα των 15 εστιατορίων του Τούρκου Νουσρέτ Γκιοκτσέ, που ειδικεύεται στο κρέας, επεκτάθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί των Ανέμων. Οι λόγοι είναι προφανείς. Δεν υπάρχουν πολλοί τουριστικοί προορισμοί, που θα ήταν κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει 100 δολάρια για μια μπριζόλα ή 30 ευρώ για ένα burger.

Πρόσφατη αποτίμηση των εστιατορίων Nusr Et, έδειξε ότι αξίζουν 1,5 δις δολάρια ήτοι περί τα 1,3 δις ευρώ! Παρά ταύτα, ο Τούρκος ή εν πάση περιπτώσει όσοι διαχειρίζονται το εστιατόριο του στη Μύκονο, έκριναν σκόπιμο να αποκρύψουν έσοδα μερικών χιλιάδων ευρώ.

Δεν πήγαν τυχαία οι εφοριακοί στον Salt Bae

Η «επίσκεψη» των εφοριακών δεν ήταν τυχαία. Υπήρχαν πληροφορίες, ότι όπως σε άλλα πανάκριβα στέκια, έτσι κι εκεί μερικές φορές… ξεχνούν να κόβουν αποδείξεις. Η ολονύχτια, διακριτική τους παρουσία, κατέληξε σε έλεγχο, όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ, κοινώς περίπου 760 ευρώ κατά μέσο όρο ανά τραπέζι. Αν και μπροστά στα «χρυσά» καλαμαράκια, οι μπριζόλες του Salt Bae μοιάζουν… φτηνές, είναι ενδεικτικό ότι οι τιμές τους κυμαίνονται από 70 ως 275 δολάρια ή 62 με 245 ευρώ.

Οι ελεγκτές βρίσκονταν σε ανοικτή επικοινωνία με το συντονιστικό τους κέντρο και τον επικεφαλής τους, ο οποίος την ίδια ώρα έδινε εντολές για άλλες εξορμήσεις σε άλλες περιοχές της Μυκόνου, αλλά και σε κοντινά Κυκλαδονήσια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις έγινε η αποκάλυψη των ταυτοτήτων των εφοριακών κι φαινόταν ότι έρχεται το προβλεπόμενο «λουκέτο», έπεσαν τηλέφωνα από δικηγόρους προς τους προϊσταμένους των ελεγκτών.

«Θα δυσφημιστεί το τουριστικό προϊόν της χώρας», ήταν το επιχείρημα για να δοθεί μια… δεύτερη ευκαιρία, αλλά το αίτημα δεν είχε καμία τύχη. Το εστιατόριο έκλεισε για 48 ώρες, αλλά πλέον έχει συμπεριληφθεί στη μακριά, «μαύρη» λίστα των επιχειρήσεων που ελέγχονται κατά προτεραιότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει με πολλές άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις της Μυκόνου.
Εξορμήσεις και σε άλλα νησιά

Στο νησί των Ανέμων μπήκε ένα ακόμα «λουκέτο» σε boutique ρούχων, ενώ σε παράλληλες εξορμήσεις στη Μήλο και στη Σαντορίνη εντοπίστηκαν 3 ακόμα περιπτώσεις, όπου η έκδοση αποδείξεων ήταν άγνωστη λέξη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται γνωστή αλυσίδα εστιατορίων- ξενοδοχείων.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ δεν περιορίστηκαν στις Κυκλάδες. Έλεγχοι είναι σε εξέλιξη και σε νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στη Λήμνο, στη Μυτιλήνη, ακόμα και στον Άη Στράτη, αφού πρόθεση της Αρχής είναι να καταστήσει εμφανή την παρουσία της παντού, ως αποτρεπτικό μέσο σε πρακτικές φοροδιαφυγής.

Οι μετακινήσεις γίνονται με όλα τα δυνατά μέσα, προκειμένου να υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού κι έτσι επιστρατεύονται αεροπλάνα, πλοία της γραμμής ακόμα και σκάφη του Λιμενικού, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν και πέρσι για ξαφνικές εφόδους από τη θάλασσα σε απομακρυσμένα σημεία νησιών ή της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Κάπως έτσι, αποκαλύφθηκαν οι βίλες- χρυσωρυχεία, οι οποίες ενοικιάζονται σε τουρίστες με «βαριά» πορτοφόλια, χωρίς να δηλώνονται, όμως, αυτά τα εισοδήματα στην εφορία

Πηγή: iefimerida.gr