Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 13:04
Αθλητικά

Μνήμες… 2004 για την Εθνική: Με Τουρκία, Πορτογαλία και Τσεχία εφόσον προκριθεί στα τελικά του Euro 2024


Με Τουρκία, Πορτογαλία και Τσεχία κληρώθηκε η Εθνική ομάδα στην τελική φάση του Euro 2024, εφόσον καταφέρει να προκριθεί μέσω του Nations League.

Το θέμα είναι να πάμε εκεί. Να περάσουμε από το Nations League αρχικά το εμπόδιο του Καζακστάν και μετά τον νικητή του ζευγαριού Γεωργίας – Λουξεμβούργου.

Διότι αν πάμε στην τελική φάση του Euro 2024 που θα γίνει στην Γερμανία, όλα θα θυμίζουν Euro 2004.

Κι αυτό γιατί στον όμιλο θα περιμένει η Πορτογαλία, όπως πριν από 20 χρόνια, αλλά και η Τσεχία με την οποία είχαμε παίξει στον αξέχαστο ημιτελικό του 2004.

Τον 6ο όμιλο συμπληρώνει η Τουρκία σε ένα ματς που αναμένεται να προκαλέσει συναγερμό στους Έλληνες και Τούρκους μετανάστες που ζουν στην Γερμανία.

Από τους ομίλους, θα προκριθούν στην φάση των 16 οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, αλλά και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Αν η Εθνική μας περάσει στην τελική φάση τότε θα παίξει στην πρεμιέρα της στις 18 Ιουνίου στο Ντόρτμουντ απέναντι στην Τουρκία.

Την δεύτερη αγωνιστική (22 Ιουνίου) η Ελλάδα (αν προκριθεί πάντα) θα παίξει στο Αμβούργο με την Τσεχία και την τρίτη αγωνιστική (26 Ιουνίου) με την Πορτογαλία στο Γκέλζενκίρχεν.

Αναλυτικά η κλήρωση των ομίλων του Euro 2024 έχει ως εξής

1ος Όμιλος

Γερμανία

Σκωτία

Ουγγαρία

Ελβετία

2ος Όμιλος

Ισπανία

Κροατία

Αλβανία

Ιταλία

3ος Όμιλος

Αγγλία

Δανία

Σλοβενία

Σερβία

4ος Όμιλος

Γαλλία

Ολλανδία

Αυστρία

Α’ κατηγορία Nations League

5ος Όμιλος

Βέλγιο

Ρουμανία

Σλοβακία

Β’ κατηγορία Nations League

6ος Όμιλος

Πορτογαλία

Τουρκία

Τσεχία

Γ’ κατηγορία Nations League