ΘεσσαλίαΛάρισα

Λάρισα: Άλλαξε σχολείο η 13χρονη μαθήτρια που φέρεται να παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητές της

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινή γνώμη της Λάρισας μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του onlarissa.gr, για την ύπαρξη καταγγελίας σεξουαλικής παρενόχλησης μίας ανήλικης μαθήτριας, μόλις 13 ετών, από ομάδα συμμαθητών της.

Η καταγγελία διερευνάται τις τελευταίες ημέρες από τους άντρες της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Λάρισας, λίγο αφότου φέρεται να έγινε το περιστατικό, σε Γυμνάσιο καλλικρατικού δήμου της Λάρισας.

Η 13χρονη κατά πληροφορίες, προφανώς σοκαρισμένη από το συμβάν, φέρεται να άλλαξε ήδη σχολικό περιβάλλον (έχει να εμφανιστεί ημέρες στο σχολείο) και να παρακολουθεί τα μαθήματά της σε Γυμνάσιο της Λάρισας.

Στο σχολείο όπου φοιτούσε μέχρι πρότινος επικρατεί αναστάτωση και προβληματισμός. Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός πως χθες Παρασκευή, καθηγήτρια μπήκε στο τμήμα όπου ήταν η ανήλικη και επιχείρησε να καθησυχάσει τους υπόλοιπους μαθητές.

Σε ότι αφορά την έρευνα, γρίφος παραμένει η ύπαρξη ή όχι, του βίντεο που φέρεται να κατέγραψε τις πράξεις της ομάδας των ανηλίκων προς τη 13χρονη, κάτι που αν διαλευκανθεί, θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.

Με μία προσεκτική ανακοίνωσή της η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης Λάρισας επιχειρεί να υποβαθμίσει την υπόθεση σημειώνοντας πως “δεν υπήρξε καταγγελία” αλλά χωρίς να απαντήσει αν υπήρξε συμβάν. Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Αναφορικά με δημοσιεύματα και φημολογίες  που διακινήθηκαν τις  τελευταίες ημέρες, για συμβάν που αφορούσε μαθητές περιφερειακού σχολειού της Λάρισας, η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας ανακοινώνει ότι δεν υπήρξε σχετική καταγγελία ούτε στην υπηρεσία αλλά ούτε και στην Αστυνομία, όπως διαβεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές μετά από επικοινωνία μαζί τους”.

Το onlarissa.gr όμως έχει επιβεβαιώσει από την Παρασκευή την ύπαρξη της καταγγελίας στις αρχές, καθώς και το γεγονός πως η 13χρονη εδώ και ημέρες έχει “εξαφανιστεί” από το σχολείο.

Επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας κ. Καψάλη, ο οποίος αρκετά προσεκτικά ΔΕΝ διέψευσε την ενδεχόμενη ύπαρξη του περιστατικού, αλλά παρέπεμψε στα όσα του είπαν οι αρχές, ενώ δεν έδωσε σαφή απάντηση για τη 13χρονη, γιατί δεν εμφανίζεται στο σχολείο της τις τελευταίες ημέρες. Ο κ. Καψάλης δήλωσε επίσης άγνοια για το γιατί εκπαιδευτικός μπήκε στην τάξη χθες Παρασκευή, την τελευταία ώρα και επιχείρησε να καθυσηχάσει τα παιδιά!

Το onlarissa.gr έχει επίσης στη διάθεσή του μαρτυρία γονέα το παιδί του οποίου φοιτά στην ίδια τάξη του σχολείου με τη 13χρονη μαθήτρια.

Το πλέον σημαντικό είναι πως πιθανότατα η πληροφόρηση από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας περί “μη ύπαρξης καταγγελίας” να αφορά τη σοβαρή πιθανότητα το συμβάν να μην έγινε στο σχολείο, αλλά εκτός αυτού. Άρα, υπό αυτό το πρίσμα, η καταγγελία δεν αφορά το σχολείο.

Η μόνη αλήθεια είναι πως η ιστορία έχει θορυβήσει γονείς και μαθητές…

 

 

Πηγή: onlarissa.gr