Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024 04:12
ΒόλοςΤοπικά

Κορωνοϊός: Βγήκαν νικητές από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου


«Κονταροχτυπήθηκαν» με τον κορονοϊό για περισσότερο από έναν μήνα. Εδωσαν σκληρή μάχη να παραμείνουν όρθιοι και τελικά τα κατάφεραν. Ο λόγος για τρεις ασθενείς, όλοι τους στην παραγωγική ηλικία των 50 και κάτι, οι οποίοι νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου και έδωσαν σκληρή μάχη μέχρι τελικά να δαμάσουν τον ιό. Οι δύο είναι Βολιώτες. Παρέμειναν στη ΜΕΘ κορονοϊού διασωληνωμένοι για 30 ολόκληρες μέρες αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη. Χθες βγήκαν από τη ΜΕΘ COVID-19. O ένας μεταφέρθηκε στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου προκειμένου να «δυναμώσει», ο δεύτερος είναι υπό παρακολούθηση στην απλή ΜΕΘ του ΓΝΒ με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι σύντομα και εκείνος θα μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο. Ο τρίτος ασθενής που υπερκέρασε τον κίνδυνο είναι ένας 52χρονος από τη Λάρισα που είχε μεταφερθεί διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Βόλου, λόγω μη ύπαρξης άδειας κλίνης στη Λάρισα. Επέστρεψε στην πόλη του για να συνεχίσει σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης την θεραπεία του.

Το «εξιτήριο» των τριών ασθενών από τη ΜΕΘ έχει προκαλέσει συναισθήματα ικανοποίησης στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, καθώς αποτελεί ένα επιπλέον ενθαρρυντικό μήνυμα ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση στη Μαγνησία, μετά από ενάμιση περίπου μήνα που διαρκεί το lockdown.

Το επιπρόσθετο δείγμα είναι ότι μειώνεται σταθερά ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών στις κλινικές του Νοσοκομείου, αν και η ΜΕΘ κορονοϊού παραμένει πάντα κατειλημμένη, καθώς μετά την «έξοδο» των τριών προαναφερθέντων ασθενών, μεταφέρθηκαν εκεί ισάριθμοι ασθενείς που είχαν διασωληνωθεί στους θαλάμους αρνητικής πίεσης και στις κλινικές.

Χθες στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονταν 4 άτομα ηλικίας από 36 έως 72 ετών, ενώ στις δυο κλινικές covid συνολικά 39 ασθενείς. Χθες έγιναν πέντε εξιτήρια, ενώ αντίστοιχες ήταν και οι εισαγωγές.

H χθεσινή εικόνα

Χθες καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα στη Μαγνησία σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου αποστέλλονται όλα τα δείγματα για επιβεβαίωση ή για ενημέρωση του συστήματος. Τα 2 από τα 26 αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ 16 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων και συγκεκριμένα εννέα σε ιδιωτικά εργαστήρια και επτά στο ΓΝ Βόλου. Τέλος 8 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε ιδιωτική δομή υγείας. Οσον αφορά στο ένα νέο κρούσμα Covid -19 στην περιοχή της Σκιάθου, πρόκειται για στενή επαφή κρούσματος και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης. Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε στη Μαγνησία 65 νέα κρούσματα.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ