ΘεσσαλίαΚαρδίτσα

Καρδίτσα: Αλυσοδεμένοι… τενεκέδες πάνω σε διάβαση τυφλών (φωτό)

Μία όχι ιδιαίτερα λογική εικόνα αντικρίσαμε το πρωί της Τρίτης (11/6) επισκεπτόμενοι τον πεζόδρομο πίσω από το 5ο Δημοτικό, που ενώνει τις οδούς Κουμουνδούρου και Μ. Αλεξάνδρου.

Το έναυσμα για την επίσκεψη μας το έδωσε αναγνώστης της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας που μας περιέγραψε από πριν αυτά που διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι εκ των υστέρων. Συγκεκριμένα από τα κολωνάκια που έχουν τοποθετηθεί για να αποτρέπουν την άνοδο οχημάτων στον πεζόδρομο και την χρήση του ως αυτοκινητόδρομο είχαμε ορισμένες αφαιρέσεις.

Όχι σε μεγάλο βαθμό, καθώς λείπουν δύο κολωνάκια, αλλά είναι προφανές πως η απουσία τους διευκολύνει μανούβρες οχημάτων και δεν έχει να κάνει με διευκόλυνση πεζών. Αυτοκίνητα να κυκλοφορούν πάνω δεν είδαμε αλλά δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε.

Το πλέον παράλογο όμως της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν δύο τενεκέδες λαδιού, άδειοι, δεμένοι με αλυσίδα, οι άκρες της οποίας είναι στην μία πλευρά στην κολώνα ηλεκτροφωτισμού και στην άλλη σε κολωνάκι. Πέραν του δυσνόητου της τοποθέτησής τους έχουμε και το απαράδεκτο φαινόμενο να είναι τοποθετημένοι πάνω ακριβώς στην διάβαση τυφλών που ορθώς δημιουργήθηκε στον πεζόδρομο που αναπλάσθηκε πρόσφατα.

Αν, δηλαδή, χρησιμοποιήσει την διάβαση άνθρωπος με προβλήματα όρασης είναι βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα και θα κινδυνεύσει και η σωματική του ακεραιότητα, τόσο από τα δοχεία όσο και από την αλυσίδα.  Το ίδιο ισχύει και για παιδιά που παίζουν εκεί, καθώς μπροστά έχουμε σχολείο και δίπλα σε αυτό παιδική χαρά.

Καρδίτσα: Αλυσοδεμένοι… τενεκέδες πάνω σε διάβαση τυφλών (φωτο)

 

Βανδαλισμοί στην παιδική χαρά

Μιας και αναφερθήκαμε στην παιδική χαρά, που επίσης κατασκευάστηκε πρόσφατα, θα πρέπει να πούμε πως έχει πέσει θύμα βανδαλισμών καθώς άγνωστοί έχουν σπάσει και αφαιρέσει τουλάχιστον 4 κούνιες και πιθανόν να υπάρχουν ζημιές και σε άλλα παιχνίδια που δεν είναι ορατές. Κι όλα αυτά ενώ και είναι περιφραγμένη και φωτισμένη.

Παρέμβαση του Δήμου

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κων/νο  Ξυλομένο ο οποίος μας είπε ότι οι βανδαλισμοί είναι συχνό φαινόμενο και δεσμεύτηκε για την άμεση τοποθέτηση των κατεστραμμένων παιχνιδιών της παιδικής χαράς.

Μάλιστα μας ανέφερε περιστατικό σε πλατεία της πόλης, όπου άγνωστοι, επανειλημμένα, σπάνε το κουτί που βρίσκονται οι ασφάλειες και προκαλούν συσκότιση στην παιδική χαρά, προφανώς μην επιθυμώντας την παρουσία παιδιών τις βραδινές ώρες. Γεγονός που πέρα από την δυσλειτουργία της παιδικής χαράς δημιουργεί προβλήματα και στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της περιοχής.

Σε ότι αφορά, τώρα, τα βγαλμένα κολωνάκια τόνισε ότι θα επανατοποθετηθούν όπως και ότι άμεσα θα κοπεί η αλυσίδα και θα απομακρυνθούν  τα τενεκεδένια δοχεία. Κάλεσε, δε, τους δημότες, σε κάθε ανάλογη περίπτωση να ενημερώνουν τον Δήμο και να ζητούν την επέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών.

 

 

Πηγή: karditsalive.net