ΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Επέλαση και σήμερα του κορωνοϊού στη Μαγνησία με 114 κρούσματα και 4 νεκρούς

Το πιο σκληρό του πρόσωπο δείχνει  το δεύτερο κύμα της πανδημίας στον Βόλο και τη Μαγνησία. Οι τελευταίες ώρες μοιάζουν πραγματικά με εφιάλτη, καθώς από το πρωί μέχρι αυτή την ώρα ο νομός μετρά 4 νεκρούς, ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό και κατέληξαν στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς αντιμετώπιζαν και άλλα υποκείμενα νοσήματα και ο ιός επιβάρυνε σημαντικά την υγεία τους με αποτέλεσμα να αφήσουν την τελευταία τους πνοή μέσα στις Κλινικές COVID-19.  Την ίδια ώρα τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στη Μαγνησία και αφορούν στο τελευταίο 24ωρο είναι συνολικά 114. Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων έρχεται να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού και ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας rt κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Μέσα σ’ ένα 24ωρο  επιβεβαιώθηκαν συνολικά 114 νέα κρούσματα. 93 από τα δείγματα που εστάλησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, από τα οποία τα 10 αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ 83 εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας. 65 από αυτά σε ιδιωτικά εργαστήρια και 18 στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Επίσης χθες επιβεβαιώθηκαν άλλα 21 νέα θετικά κρούσματα από το Αχιλλοπούλειο, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό στα 114.

Αύξηση νοσηλειών στο Αχιλλοπούλειο

Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται  τέσσερις ασθενείς, τρεις άνδρες  και μία γυναίκα, ηλικίας από 48 έως 67 χρόνων. Στην παλιά Β΄Παθολογική Κλινική νοσηλεύονται  20 άτομα, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 56 έως 86 χρόνων αντίστοιχα, ενώ στην Α’ Παθολογική άλλα 24 άτομα που νοσούν από τον ιό, ηλικίας από 44 έως 87 χρόνων.

Τέλος στην ΜΕΘ COVID  είναι κατειλημμένα και τα τέσσερα κρεβάτια με ασθενείς που είναι  διασωληνωμένοι, ηλικίας από 52 έως 73 χρόνων.

 «Σε καραντίνα» τα μαγειρεία

Το Νοσοκομείο πλέον εκπέμπει SOS. Χθες τέθηκαν εκτός δύο ακόμη εργαζόμενοι λόγω κορονοϊού. Πρόκειται  για υπαλλήλους στα μαγειρεία του ιδρύματος. Στο ίδιο τμήμα έχει τεθεί σε καραντίνα ακόμη ένα άτομο. Συνολικά  θετικοί στον ιό είναι 13 εργαζόμενοι στο Αχιλλοπούλειο, νοσηλευτές και σε άλλες υπηρεσίες. Η Ιατρική Υπηρεσία επίσης είναι σημαντικά επιβαρυμένη, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε γιατρούς διαφόρων Κλινικών που έχουν τεθεί εκτός μάχης… Αλλοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και άλλοι είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με συναδέλφους τους που έπρεπε να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας, όπως προβλέπει ο ΕΟΔΥ.

ΠΗΓΗ; ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com