Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 15:09
ΒόλοςΤοπικά

Εκαναν το Αλιβέρι… Φαρ Ουέστ – Καταδίκες για επτά Ρομά


Στο εδώλιο επτά άτομα που πυροβολούσαν με καραμπίνες για οικοπεδικές διαφορές – Η «βεντέτα» είχε προκαλέσει την κινητοποίηση σύσσωμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας

Συνολικά επτά άτομα βρέθηκαν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, αντιμετωπίζοντας κατά περίπτωση τις κατηγορίες απειλής, άσκοπων πυροβολισμών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, απείθειας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, ηθική αυτουργία από κοινού σε πυροβολισμούς. Και οι επτά καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από έξι μήνες έως και 18 μήνες, όμως μόνο σε τρεις δόθηκε δικαίωμα αναστολής, ενώ οι άλλοι τέσσερις παίρνουν τον δρόμο για τις φυλακές.

Πρόκειται για Ρομά, οι οποίοι τον Ιανουάριο του 2021 είχαν μετατρέψει τον καταυλισμό του Αλιβερίου σε… Φαρ Ουέστ και είχαν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση σύσσωμης της αστυνομικής δύναμης. Ο άγριος πόλεμος στο Αλιβέρι για κτηματικές διαφορές μεταξύ δύο οικογενειών και τους εκατέρωθεν υποστηρικτές τους είχε διαρκέσει ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Το πολεμικό σκηνικό χαρακτηρίστηκε από πυροβολισμούς, απειλές και συμπλοκές, ενώ είχε οδηγήσει σε καταδίωξη και συνολικά 31 προσαγωγές!

Η υπόθεση, που έδειχνε να εξελίσσεται σε βεντέτα, κράτησε επί ποδός για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, όταν στον Βόλο άρχισαν να καταφθάνουν Ρομά από άλλες περιοχές και κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Καρδίτσα. Είχαν προηγηθεί βίντεο που αναρτήθηκαν σε σελίδες των social media με τους πρωταγωνιστές να απειλούν ότι θα γίνει «μακελειό». Η ένταση και οι άγριοι καβγάδες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο, προκαλώντας τρόμο και ταραχή στις γύρω περιοχές.

Οι δράστες με υποστηρικτές τους απείλησαν και εξύβρισαν κάτοικο του Αλιβερίου, στο πλαίσιο προσωπικών διαφορών, ενώ προέβησαν σε άσκοπους πυροβολισμούς με κυνηγετικά όπλα χωρίς ευτυχώς την πρόκληση φθορών ή τραυματισμών. Εβριζαν και απειλούσαν πριν επιβιβαστούν σε δύο φορτηγά τύπου αυτοκίνητα τύπου βαν και απομακρυνθούν από την περιοχή για να ξεκινήσει καταδίωξή τους από αστυνομικούς. Αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ένα εκ των δύο βαν στην καταδίωξη που έγινε στην Παλιά Εθνική Οδό Βόλου Λάρισας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε διπλή δικογραφία. Στην πρώτη ήταν κατηγορούμενοι και οι επτά και στη δεύτερη που αφορούσε στην ηθική αυτουργία από κοινού σε άσκοπους πυροβολισμούς και στην απειλή από κοινού ήταν οι τρεις από τους επτά.

Χθες, το Τριμελές έκρινε ένοχους και τους επτά κατηγορούμενους στους οποίους επέβαλλε ποινές φυλάκισης έως και 18 μήνες αλλά και χρηματικά πρόστιμα, ενώ τέσσερις από αυτούς θα οδηγηθούν απευθείας στη φυλακή.