Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 15:52
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Πάρτι μέχρι τα ξημερώματα στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου κακοποιήθηκε ο 14χρονος


Πάρτι μέχρι τα ξημερώματα με τη συμμετοχή τουλάχιστον 17 μαθητών, σε δωμάτιο στο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει και καθηγητές στο πλαίσιο της σχολικής εκδρομής στα Γιάννενα, δείχνουν τα πρώτα ευρήματα της προκαταρκτικής έρευνας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μετά την καταγγελία περί σεξουαλικής κακοποίησης μαθητή γυμνασίου από μεγαλύτερους συμμαθητές του, την ώρα που κοιμόταν στο δωμάτιό του.

Στο μικροσκόπιο φαίνεται να είναι το επίμαχο πάρτι αλλά και ο ρόλος συνοδών εκπαιδευτικών. Πώς μέχρι τις 3:30 τα ξημερώματα ανήλικοι έκαναν πάρτι σε δωμάτιο ξενοδοχείου, αντί να κοιμούνται, αν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί άκουσαν οχλαγωγία ή τις φωνές του 14χρονου που καλούσε σε βοήθεια και πώς αντέδρασαν.

Για την υπόθεση το Υπουργείο Παιδείας είχε παρέμβει ζητώντας την άμεση έκδοση πορίσματος. Ωστόσο φαίνεται ότι θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος μέχρι οι εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει ανατεθεί η προκαταρκτική να καταλήξουν σε συμπεράσματα και να αποφανθούν αν υπάρχουν ή όχι ευθύνες.

Την καταγγελία έκανε πατέρας 14χρονου μαθητή γυμνασίου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών μεγαλύτερων μαθητών του ίδιου σχολείου, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε ρητή δικάσιμο, κατηγορούμενοι για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με την καταγγελία και τα όσα ο ίδιος ο 14χρονος περιέγραψε βρισκόταν στο δωμάτιό του και κοιμόταν μετά από αδιαθεσία που είχε, όταν μέσα σε αυτό μπήκαν τρεις μεγαλύτεροι κατά έναν χρόνο συμμαθητές του και τον ξύπνησαν. Ο ένας του έκανε πλάκα ότι τον ψάχνει η μητέρα του στο τηλέφωνο την ίδια ώρα που άλλος συμμαθητής του φέρεται να ξάπλωσε στο κρεβάτι και να έβαλε δάχτυλο στον πρωκτό του, με το θύμα να καλεί σε βοήθεια. Οι φερόμενοι ως θύτες έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι μπήκαν στο δωμάτιο για πλάκα, ωστόσο η υπόθεση θα κριθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.