Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 15:27
Τοπικά

Το volosday.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία


Σε «απεργιακό κλοιό» θα βρεθεί η Μαγνησία αύριο 17 Απριλίου, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ στην οποία συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Βόλου και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Το απεργιακό μπαράζ ωστόσο ξεκινάει από σήμερα με την 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων στα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και όλες τις Ενώσεις Συντακτών συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση του δημοσιογραφικού κλάδου από τις 5 το πρωί της 16ης Απριλίου έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ. Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Την επομένη, αύριο Τετάρτη, η απεργιακή συγκέντρωση των μισθωτών θα γίνει στον Βόλο, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.

Εκτός από τα πρωτοβάθμια σωματεία του Εργατικού Κέντρου Βόλου έχε δηλώσει ότι θα συμμετέχει επίσης ο αγροτικός σύλλογος Ζαγοράς, ενώ με καλέσματά τους και άλλοι φορείς και σύλλογοι καλούν τα μέλη τους να παραβρεθούν.

Ανακοινώσεις – κάλεσμα στην απεργία εξέδωσαν ο ΑΣ Ζαγοράς, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Μαγνησίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας κ.α.