Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023 18:39
ΒόλοςΤοπικά

Εισαγγελικά έρευνα για την μόλυνση του Παγασητικού από Πηνειό και Κάρλα μετά την μήνυση Μπέου

Πλημμυρισμένη έκταση στο χωριό Καλαμάκι του δήμου Αγιάς, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, Λάρισα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Η στάθμη των υδάτων στην Κάρλα σταδιακά υποχωρεί και απομακρύνεται ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν τα παρακάρλια χωριά στη Μαγνησία και τη Λάρισα, αφού η ροή των νερών του Πηνειού προς την περιοχή βαίνει μειούμενη αλλά και έχει ανοίξει η σήραγγα μήκους 11 περίπου χιλιομέτρων που αποστραγγίζει τη λίμνη μεταφέροντας νερά προς τον Παγασητικό Κόλπο. Οι κάτοικοι όμως στο Στεφανοβίκειο, τον Ριζόμυλο και τα Κανάλια της Μαγνησίας, όπως και στα χωριά Σωτήριο, Αχίλλειο, Μόδεστος και Αμυγδαλή της Λάρισας εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και με το φόβο της υπερχείλισης της Κάρλας, που λόγω των πλημμυρών έφτασε και ξεπέρασε τα επίπεδα του 1962 όταν άρχισε η αποξήρανσή της. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλαν χθες οι εισαγγελικές αρχές του Βόλου σχετικά με την μόλυνση του Παγασητικού κόλπου μετά την καταστροφική πλημμύρα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, από ακάθαρτα νερά που καταλήγουν σε αυτόν από τον Πηνειό, αφού περάσουν μέσα από το ανοιχτό θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλα.

Η προκαταρκτική αναμένεται να διερευνήσει όσα καταγγέλθηκαν από τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή 22/9.

Σημειώνεται ότι στην «αναγεννημένη» λίμνη Κάρλα, εκτός από τοξικές ουσίες όπως φυτοφάρμακα και πτώματα ζώων, κατέληγαν και λύματα από τον βιολογικό καθαρισμό της Λάρισας μέσω της ροής των υδάτων από τον υπερχειλισμένο Πηνειό, κατά το διάστημα που ο βιολογικός της γειτονικής πόλης βρισκόταν εκτός λειτουργίας λόγω των καταστροφών που προέκυψαν από τις πλημμύρες.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com