1 2
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024 10:27
ΜαγνησίαΤοπικά

Στεφανοβίκειο: Επιχείρηση ανάσυρσης ελικοπτέρων από τη λίμνη


Σε εξέλιξη είναι από το Σαββατοκύριακο επιχείρηση ανάσυρσης των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς που βυθίστηκαν στη λίμνη Κάρλα, η οποία επανήλθε στο αρχικό της μέγεθος, εντός του οποίου ήταν και το αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενόψει και της κακοκαιρίας Elias Που αναμένεται να χτυπήσει και πάλι στη Θεσσαλία, γίνονται προσπάθειες με ιδιωτικό συνεργείο για την ανάσυρση των ελικοπτέρων και τη μεταφορά τους στο 304 ΠΕΒ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δύτες βούτυξαν στα νερά της λίμνης και τοποθέτησαν μεγάλα μπαλόνια κάτω αππό τα ελικόπτερα, όπως γίνεται και σε περιπτώσεις ναυαγίων, ώστε να τα σηκώσουν στην επιφάνεια και να τα παραλάβει γερανός.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως ανέσως μετά την ανάσυρση κάθε ελικοπτέρου σβήνεται ο αριθμός του ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμο και στη συνέχεια καλύπτεται με ειδικό κάλυμμα για να γίνει η μεταφορά στο 304 ΠΕΒ.

Εκεί θα αφήνουν τα ελικόπτερα να στεγνώσουν και σιγά σιγά θα τα καθαρίσουν από τις λάσπες ώστε να κάνουν μελλοντικά δοκιμές στα συστήματά τους και να δουν εάν είναι ελιτουργικά ή χάθηκαν για πάντα.

Η επιχείρηση ανάσυρσης των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο γίνεται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς η περιοχή έχει αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε πολίτες.

Πηγή:armyvoice