ΒόλοςΤοπικά

Εγκαινιάστηκε το «σπίτι» του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας

Το δικό του «σπίτι» απέκτησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας, επί των οδών Τ. Οικονομάκη – Γκλαβάνη και σήμερα έγινε η τελετή εγκαινίων, παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων.
Ο χώρος είναι δωρεά του κ. Χρήστου Μπακόπουλου μηχανολόγου – ηλεκτρολόγου, ο οποίος διέθεσε για την στέγαση του Συλλόγου, διαμέρισμα 150 τ.μ. και η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας Σοφία Ιωάννου έκανε λόγο για μια ημέρα συγκίνησης, αγάπης, ελπίδας που μετά από οκτώ χρόνια βρήκε ο Σύλλογος αυτό τον χώρο.

«Πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα των καρκινοπαθών. Θέλουμε όλη την Πολιτεία κοντά μας κι έχουμε μεγάλα όνειρα. Αυτός ο χώρος είναι δωρεά του Χρ. Μπακόπουλου και έχει να μας προσφέρει και να μας κάνει και μεγαλύτερες δωρεές», τόνισε.
Η κα Ιωάννου ευχαρίστησε και τον κ. Χαράλαμπο Τσιμά που όπως είπε «πάντα τον έχουμε δίπλα μας. Με τη διοίκηση Νοσοκομείο είχαμε άριστη συνεργασία και γιατρούς του Νομού. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Αυτή τη στιγμή ο Σύλλογος αριθμεί 450 μέλη. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που είναι εγγεγραμμένοι αλλά δε θέλουν να παρουσιαστούν. Θέλει πολύ θάρρος να δηλώσεις ότι είσαι καρκινοπαθής».
Ο Σύλλογος, τόνισε, θέλει συνανθρώπους ου θα τον στηρίξουν, ενώ όλοι οι καρκινοπαθείς να μάθουν τι δικαιώματα έχουν και έχουν πολλά δικαιώματα.

Στο χώρο των νέων γραφείων, υπάρχουν περούκες, όποιος θέλει μπορεί να πάει να πάρει και για πρώτη φορά μέσα υπάρχουν και δημιουργίες για το μπαζάρ, ενώ εντός των ημερών θα ξεκινήσει η ετοιμασία για το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ.

Ο ευεργέτης της πόλης Χαρ. Τσιμάς ευχήθηκε υγεία σε όλους. «Είναι από τις πιο ευλογημένες στιγμές, όταν βλέπω ότι συνάνθρωποι κάνουν τις θεραπείες τους σε ανθρώπινες καταστάσεις. Αξίζει τον κόπο όλοι μας, να βλέπουμε τους συνανθρώπους μας που πονάνε και να είμαστε δίπλα τους και να τους δίνουμε ελπίδα για τη ζωή», ανέφερε.