MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Στο κενό απόπειρα εκφοβισμού δικαστή από την ΕΡΓΗΛ – Έντονη αντίδραση

Συνεχίζεται η έντονη δικαστική διαμάχη που δίνει η ΔΕΥΑΜΒ για την προστασία των δίκαιων συμφερόντων του λαού του Βόλου από τους εργολάβους – «αρπακτικά» της ΕΡΓΗΛ και χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου συζητήθηκε η ανακοπή εκτέλεσης που είχε καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ κατά δεύτερης επιταγής προς εκτέλεση ποσού 1.498.000 € για δήθεν τόκους, τους οποίους αξιώνει παράνομα και καταχρηστικά η ΕΡΓΗΛ.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η ΕΡΓΗΛ, όπως καταγγέλλει η πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ,  ξεδίπλωσε μια οργανωμένη προσπάθεια εκφοβισμού, μετά από τη ΔΕΥΑΜΒ και τις τράπεζες, και κατά δικαστών και ζήτησε από την πρόεδρο του Δικαστηρίου να αυτοεξαιρεθεί! Η πρόεδρος του Δικαστηρίου έθεσε, φυσικά, το θέμα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που συνεδρίασε και αποφάνθηκε ότι όλως νομίμως και χωρίς κανέναν αποδεδειγμένο λόγο, η συγκεκριμένη δικαστής, μπορεί να προεδρεύσει στη συγκεκριμένη σύνθεση του Δικαστηρίου.

Η ΔΕΥΑΜΒ, που εκπροσωπείται νομικά με ένα εξαιρετικό επιτελείο, από τον καθηγητή Αστικού Δικαίου κ. Κλεάνθη Ρούσσο και τον δικηγόρο Βόλου, κ. Ιωάννη Καραγκιόζο, αντέδρασε άμεσα, απαντώντας πως τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν και θα προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διαφυλάξει τα δίκαια και τα συμφέροντα της Επιχείρησης.

Εγγραφο «μυστήριο»

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι εκπρόσωποι της ΕΡΓΗΛ χθες, κατά την εκφώνηση της υπόθεσης, εμφάνισαν στο Δικαστήριο ένα έγγραφο που επικαλέστηκαν ως πειθαρχική αναφορά, απ’ ότι είπαν, που σχετιζόταν με την πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου και στην ουσία έθεταν θέμα εξαίρεσής της από τη δίκη.
Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΜΒ Γιάννη Καραγκιόζο, οι συνήγοροι της ΕΡΓΗΛ δεν κατέθεσαν επίσημα αίτημα εξαίρεσης, αλλά άφησαν ένα έγγραφο στην έδρα και είπαν ότι αυτό αφορά την Πρωτοδίκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ποινικά.

Ο συνήγορος της ΔΕΥΑΜΒ δήλωσε στο Δικαστήριο την αγανάκτηση της Επιχείρησης και είπε ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της, διότι τη συγκεκριμένη μεθόδευση – όταν δεν αρέσει στην αντίδικο ο οποιοσδήποτε δικαστής να θέλει να τον εξαιρεί ή να τον παραγκωνίζει, ως απολύτως απαράδεκτη, προδήλως παράνομη – είναι ενάντια στα συμφέροντα και στα δίκαια της ΔΕΥΑΜΒ και κατ’ επέκταση του Βολιώτικου λαού.

Σε δήλωσή του ο κ. Καραγκιόζος, τόνισε ότι με την καίρια συμβολή του καθηγητή Αστικού Δικαίου κ. Κλεάνθη Ρούσσου, η ΔΕΥΑΜΒ κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να μπορέσει να υπερασπίσει τα δίκαια και συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ και των Βολιωτών. Όπως ανέφερε «δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν και θα προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δίκαια και τα συμφέροντα της ΔΕΑΥΜΒ».
Με την επιταγή που κατέθεσε, η ΕΡΓΗΛ διεκδικεί τα χρήματα αυτά, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Επιχείρησης, ως τόκους επί του συνόλου των απαιτήσεών της.
Η απόφαση της ειδικής διαδικασίας περιουσιακών διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, αναμένεται να εκδοθεί στους επόμενους δύο μήνες.

Η θέση της ΔΕΥΑΜΒ

Ο κ. Καραγκιόζος, στην εκδίκαση της ανακοπής εκτέλεσης υποστήριξε ότι η ΕΡΓΗΛ πληρώθηκε 12 εκ. € για έργο, που αποδείχτηκε από την πραγματογνωμοσύνη μηχανικών του ΤΕΕ Μαγνησίας, που εκτέλεσε και ήταν αξίας περίπου 5,5 εκ. €. Ο ίδιος είπε ότι με ένα ακόμη εκατομμύριο Ευρώ που πληρώθηκε το 2011, εισέπραξε συνολικά 13 εκ. €, ενώ ζητάει άλλα 10 εκ. €, δηλαδή συνολικά 23 εκ. €.
Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου σε αντίστοιχη ανακοπή κατά της πρώτης επιταγής ύψους 9 εκ. € είχε βγάλει απόφαση που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 (94/2018) και αναγνώριζε το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δεν είχε αναγνωρίσει το ακατάσχετο και διέταξε την αποδέσμευση των λογαριασμών της Επιχείρησης.
Έτσι χθες η ΕΡΓΗΛ με το έγγραφο που κατέθεσε προσπάθησε να πετύχει την αυτοεξαίρεση της προέδρου του Μονομελούς, που είχε εκδώσει την παραπάνω απόφαση επί της πρώτης επιταγής (94/2018), αλλά τελικά το αίτημα αυτό απορρίφθηκε.

Οι εργαζόμενοι
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ και εκπρόσωπός τους στο Δ.Σ. της Επιχείρησης Βάιος Ζεμπέογλου παραβρέθηκε χθες στο Δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης «για να δείξουμε ότι ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι είναι αλληλέγγυοι στην προσπάθεια υποβάθμισης των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜΒ, απέναντι στις απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ».