Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 12:20
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στο «Κόκκινο» μετά από σχόλιο για τον σκύλο του Κασσελάκη – Ζήτησαν την απόλυση δημοσιογράφου


Στο κόκκινο… και η κατάσταση στο κομματικό ραδιόφωνο με παρ’ ολίγον απόλυση της ραδιοφωνικού παραγωγού Ευγενίας Λουπάκη, χάρη στην παρέμβαση του Μανώλη Καπνισάκη.

Η αμηχανία στο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από την ηγετική ομάδα εν θερμώ και υπό το κράτος πολλές φορές ακόμη και του πανικού όπως σημειώνεται από διάφορες πλευρές εντός του κόμματος να διογκώνουν και τη δυσαρέσκεια πολλών στελεχών.

Η υπόθεση media ωστόσο εξελίσσεται σε ανοιχτή πληγή για το ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα προβλήματα φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να πνίγουν και τα κομματικά Μέσα.

Κορυφαία και έμπειρα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας εξέφρασαν στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου σοβαρές ενστάσεις για την απόφαση της Κουμουνδούρου να επιβάλλει το άτυπο εμπάργκο στα τηλεοπτικά Μέσα ενημέρωσης και στις εμφανίσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές και στελέχη της Νέας Αριστετράς.

Μετά τις απομακρύνσεις στελεχών του ραδιοφώνου και της Αυγής όπως ο Νίκος Σβέρκος και ο Σπύρος Ραπανάκης, στο στόχαστρο μπήκε και η κορυφαία ραδιοφωνική παραγωγός και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μια ακόμη ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Η Ευγενία Λουπάκη βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής κριτικής από την πλευρά της νέας ηγεσίας με τον νέο διευθυντή του ραδιοφώνου Στο Κόκκινο» Αδάμ Γιαννίκο να ζητά την απόλυσή της.

Αυτή τη φορά η κα Λουπάκη ανέβασε μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη να βγάζει βόλτα το σκύλο του Φάρλι και τη συνόδευσε από ένα σχόλιο για την ημέρα των ζώων.

«Σε μια μέρα φορτισμένη από τις μνήμες της δολοφονίας του Αλέξανδρου αλλά και από τη ζοφερή πραγματικότητα της μέχρι θανάτου κακοποίησης του Ολιβερ, μέρα μεγάλων διαδηλώσεων και μάχης για το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων, βγάζοντας ο ίδιος βόλτα τη σκυλίτσα του την πασίγνωστη πια Φάρλυ», έγραψε η Ευγενία Λουπάκη.

Επειδή η Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ήταν ημέρα πυκνών εξελίξεων, καθώς στη Βουλή συζητούνταν το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ στους δρόμους οργανώνονταν διαδηλώσεις, αφού ήταν η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να βγάζει αμέριμνος βόλτα τον σκύλο του, η εικόνα και το σχόλιο της κας Λουπάκη χτύπησαν άσχημα στο μάτι.

Όμως η βόλτα είχε γίνει, υποτίθεται, τουλάχιστον προ εικοσαήμερου και σε πολιτικό χρόνο ουδέτερο, πράγμα που αφαιρεί από το γεγονός οποιαδήποτε περαιτέρω πολιτική ερμηνεία.

Ήταν το δεύτερο «χτύπημα» της κας Λουπάκη η οποία είχε βρεθεί και λίγες μόλις ημέρες πριν στο μάτι του κυκλώνα από τους λεγόμενους «κασσελίστας» του διαδικτύου με επικεφαλής τους τον Νίκο Μωραΐτη, όταν είχε ανεβάσει χωρίς σχόλιο εκείνη τη φορά μια συνέντευξη της «αποστάτριας» Έφης Αχτσιόγλου.

Για να αποφευχθεί μια γενικότερη σύρραξη στο Κόκκινο χρειάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες η παρέμβαση του διευθυντή του γραφείου του κ. Κασσελάκη Μανώλη Καπνισάκη προλαμβάνοντας τα χειρότερα.

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου

Η κα Λουπάκη, πρώην σύζυγος του κεντρικού αρθρογράφου της Αυγής Θανάση Καρτερού, ήταν και εκείνη πάντως που είχε κάνει και την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου στον πρόεδρο Κασσελάκη, όταν φιλοξένησε στην εκπομπή της στο Κόκκινο τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην περίφημη «ώρα του προέδρου» που και αυτή εγκαταλείφθηκε τελικά ως ιδέα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος της διάσπασης.

Τι μεσολάβησε και ενώ στις 10 Αυγούστου δήλωνε ότι δεν θα εμπλέκονταν στην κεντρική πολιτική αναχωρώντας για τις ΗΠΑ, τελικά πήρε την απόφαση να είναι ο 5ος παίχτης στην κούρσα της διαδοχής, είχε ρωτήσει στις 20 Νοεμβρίου η κα Λουπάκη.

«Θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω διότι αναγκαστικά είναι συγκριτικό με τους συνυποψηφίους μου και δεν είναι της στιγμής. η ιστορία θα με κρίνει για την επιλογή αυτή» απάντησε ο κ. Κασσελάκης λίγες ημέρες πριν την οριστική διάσπαση…

Πηγή: iefimerida.gr