Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026 16:55
ΒόλοςΤοπικά

Αποχετευτικό δίκτυο απέκτησαν τα Λεχώνια – Από Σεπτέμβριο προσκλητήριο για να συνδεθούν 1.203 κτίρια






Ένα έργο τεράστιας περιβαλλοντικής αξίας, που θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τις ακτές της περιοχής αλλά και του ίδιου του Παγασητικού, ολοκληρώθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ, όπως ανακοίνωσε το πρωί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της επιχείρησης ο πρόεδρος, Αργύρης Κοπάνας. Πρόκειται για το αποχετευτικό δίκτυο στα Ανω και Κάτω Λεχώνια, το οποίο θα καταργήσει τους βόθρους που σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες των δύο χωριών, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Το έργο προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε μόλις τον περασμένο Μάιο και πλέον η ΔΕΥΑΜΒ είναι έτοιμη να απευθύνει προσκλητήριο σύνδεσης σε ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι συνδέσεις θα μπορούν να γίνουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και το κόστος ξεκινά για κάθε σύνδεση από τα 150 ευρώ συν οι εργασίες που θα απαιτηθούν.

Το έργο περιλαμβάνει εσωτερικό δίκτυο μήκους 19χλμ, 670 φρεάτια και 1.203 διακλαδώσεις, όσα και τα κτίρια δηλαδή που προβλέπεται να συνδεθούν. Εχει επίσης κατασκευαστεί αγωγός μεταφοράς των λυμάτων από τα Λεχώνια έως την Αγριά, συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων, καθώς και κεντρικό αντλιοστάσιο.

«Είναι ένα σπουδαίο έργο της δημοτικής αρχής του Αχιλλέα Μπέου και της ΔΕΥΑΜΒ, ένα έργο με τεράστια περιβαλλοντική αξία, που αποτελεί ασπίδα προστασίας για τις ακτές της περιοχής», ανέφερε ο κ. Κοπάνας.