MobileΜαγνησίαΤοπικά

Ανταλλαγή πυρών Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων και ΟΕΒΕΜ –Επιμελητηρίου για δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας από την μία πλευρά και της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επαγγελματιών και Εμπόρων και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας από την άλλη, προκάλεσε η επιστολή του Συνδέσμου προς τους δύο φορείς, που αναφέρει πως παρά την έγκριση πρότασής του για διενέργεια δωρεάν τεστ για κορονοϊό στα μέλη της Ομοσπονδίας μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία.

Η Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ απαντά ότι απέστειλε αίτημα για χρηματοδότηση της δράσης από το Επιμελητήριο και από την πλευρά του το Επιμελητήριο ότι δεν διαθέτει προς το παρόν κωδικό στον προϋπολογισμό του για τη χρηματοδότηση δωρεάν τεστ για κορονοϊό.

Η επιστολή του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων

Αναλυτικά η επιστολή του Συνδέσμου ηλεκτρολόγων προς τα Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ και του Επιμελητήριου Μαγνησίας.

«Κύριοι, προ ημερών, στο πρώτο νεοσύστατο συμβούλιο της ΟΕΒΕΜ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης, κατέθεσε πρόταση για δωρεάν διεξαγωγή τεστ COVID-19 στο σύνολο των επαγγελματιών μελών της ΟΕΒΕΜ με τη συνεισφορά του Επιμελητηρίου. Αυτή η «αυτονόητη» πρόταση έχριζε ταχύτατων ενεργειών, καθώς οι επαγγελματίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της πανδημίας, θέτοντας εαυτόν και τις επιχειρήσεις τους στην καρδιά του προβλήματος από την πρώτη κιόλας στιγμή.  Τι ενέργειες έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση; Παρά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΟΕΒΕΜ, έχουν περάσει τόσες μέρες, μέρες που είναι η μία πιο κρίσιμη από την άλλη και δε δικαιολογείται ο παραμικρός εφησυχασμός εκ μέρους κανενός, πόσο μάλλον από τους φορείς των επαγγελματιών μας που ματώνουν καθημερινά. Είναι ανεπίτρεπτο, αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας να μην έχει γίνει καμία ενέργεια για την  προστασία τους και ας πληρώνουν επί πολλά συναπτά έτη συνδρομές σε σωματεία, ομοσπονδίες, επιμελητήρια κτλ. Ελπίζουμε σε μια άμεση απάντησή σας στο φλέγον αυτό ζήτημα καθώς τα περιθώρια στενεύουν καθημερινά, με τη δημόσια υγεία να πλήττεται ακατάπαυστα από το θανατηφόρο ιό και να χτυπάει στην πόλη μας το καμπανάκι του κινδύνου ολοένα και πιο δυνατά».

Απάντηση της ΟΕΒΕΜ

Απαντώντας στην επιστολή του Συνδέσμου από την Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ αναφέρονται τα εξής:

«Με μεγάλη λύπη βλέπουμε τον Πρόεδρο ενός από τα μεγαλύτερα Σωματεία του Ν.Μαγνησίας, Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας,  να προβαίνει σε ανακριβείς ανακοινώσεις, με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.  Είναι πηγή απορίας αφού ο κος Μαουσίδης έχει ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχει κάνει η Ομοσπονδία προς αυτή την κατεύθυνση την οποία αυτός  μας εγκαλεί  ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα.

Έχουμε ενημερώσει ατύπως αλλά και επισήμως μέσω email, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, που έστειλε η Ομοσπονδία στους Συλλόγους, με το οποίο email ενημερώνει ότι μετά από ενέργειες της Ομοσπονδίας ήρθαμε σε επαφή με Ιδιωτικό Θεραπευτήριο το οποίο προσφέρει στους Επαγγελματίες την κατώτατη δυνατή χρέωση για την διενέργεια μοριακού τεστ SARS-Cov-2.

Επίσης, ενημερώνουμε πως στείλαμε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας επιστολή στήριξης της πρότασης του κ.Μαουσίδη  (υπ. αριθμ 5101/29-10-2020), στην οποία λάβαμε απαντητική επιστολή από το Επιμελητήριο Μαγνησίας όπου μας ενημερώνουν ότι λόγω έλλειψης κωδικού στον προϋπολογισμό δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή, αλλά θα εξετασθεί η δυνατότητα για την ένταξη σχετικού κονδυλίου το 2021. Σημειώνουμε ότι ο κος Μαουσίδης είναι μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Η ΟΕΒΕΜ βρίσκεται πάντα κοντά στα Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη της και φροντίζει για τα μέλη των Σωματείων, κάνοντας πάντα ρεαλιστικές προτάσεις και κινήσεις».

 

Απάντηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Σε απάντηση της επιστολής του Προέδρου του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, απάντησε τα εξής: «Βιώνοντας την καθημερινή αγωνία των επαγγελματιών για το αύριο, καθώς είμαστε στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη σημερινή παρέμβαση του Προέδρου του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδη για την μη διεξαγωγή τεστ covid-19.

Ήδη έχει σταλεί απαντητική επιστολή από 10η Νοεμβρίου, όπου ενημερώνουμε ότι λόγω έλλειψης κωδικού στον προϋπολογισμό δεν είναι εφικτό αυτή την στιγμή, αλλά θα εξετασθεί η δυνατότητα για την ένταξη σχετικού κονδυλίου το 2021.

Σε τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας ώρες, είναι απορίας άξιον, πώς ορισμένοι βρίσκουν και χρόνο και χώρο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες…»

Ανταπάντηση του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων

Ανταπαντώντας στην ΟΕΒΕΜ και στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου από τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων αναφέροντα τα εξής:

«Απογοητευτική, έως λυπηρή, η απάντηση των επίσημων φορέων των επαγγελματιών του νομού μας, να είναι η λήψη μιας (1!!) εκπτωτικής προσφοράς ως απάντηση στο καίριο αίτημα για τη δωρεάν διενέργεια τεστ COVID στους επαγγελματίες μέλη της ΟΕΒΕΜ και του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ. Ακόμη πιο λυπηρό να προτάσσεται ως επίσημη απάντηση στις κραυγές αγωνίας των επαγγελματιών το επιχείρημα κατηγορίας «Δευτέρας δημοτικού» ότι δεν υπάρχει αντίστοιχος κωδικός στον προϋπολογισμό του επιμελητηρίου, επομένως δεν μπορεί το Επιμελητήριο να προβεί σε καμία κίνηση ανακούφισης των μελών του από το δυσβάσταχτο κόστος των τεστ!! Ονομάζουν  μικροπολιτικές σκοπιμότητες τα φλέγοντα ζητήματα που μας καίνε… πολύ χαμηλού επιπέδου το να κρίνουν εξ ίδιων τα αλλότρια και να κωφεύουν στα σημαντικά!! Οι έκτακτες καταστάσεις καλούν για έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης και καλά θα κάνουν εκεί στη Δημητριάδος να συγχρονιστούν με το σήμερα και τις ραγδαίες εξελίξεις και να σταματήσουν να μένουν παθητικοί θεατές των προβλημάτων που κάνουν τους συναδέλφους όλων των κλάδων να ασφυκτιούν! Το διάστημα της απάθειας και της κοροϊδίας απέναντι στους επαγγελματίες έχει περάσει ανεπιστρεπτί! Πρέπει όλοι μαζί, μια γροθιά να βγούμε από αυτό τον κυκεώνα και όχι να μεμψιμοιρούμε και να ασχολούμαστε με το μικρό και ανούσιο εγώ μας αντί για το συνολικό καλό του επιχειρείν της πόλη μας!

Υ.Γ.1 Αναρωτιόμαστε πραγματικά αν την επιστολή απάντησης της ΟΕΒΕΜ συνέταξε ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας κύριος Μόσχος ως καθ´ ύλην αρμόδιος για τα  παρόντα ζητήματα!

Υ.Γ.2 Ορθό και σώφρων θα ήταν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου να μην επαναπαύεται απλά στις αντιμισθίες και να μην κοιτάει τα προβλήματα με απάθεια από απόσταση γιατί η ουσία των προβλημάτων αυτών καίει όλους τους πραγματικούς επαγγελματίες που αγωνιούν κάθε στιγμή για την πορεία της ζωής και των επιχειρήσεων τους!».

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com