Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 05:16
Αθλητικά

Αλέξης Κούγιας: Για όλα φταίνε οι άλλοι

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÁËÅÎÇ ÊÏÕÃÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ / EUROKINISSI)

Οπως συμβαίνει πάντα, έτσι και τώρα ο Αλέξης Κούγιας επέρριψε την ευθύνη σε άλλους για την… γκάφα με τη μεταγραφή του Ιζντίρ Μπατά.

Ποιοι είναι οι άλλοι αυτή τη φορά; Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Σωτήρης Μάρκου και ο πρώην τεχνικός διευθυντής Βασίλης Βάνης.

Λογικό άλλωστε. Ο Αλέξης δεν φταίει ποτέ.

Δείτε την ανακοίνωση της Λάρισας για την γκάφα ολκής και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Όπως είναι γνωστό, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ Σωτήρης Μάρκου μαζί με τον τότε Τεχνικό Διευθυντή Βασίλη Βάνη και σε συνεργασία με ένα Ρουμάνο μάνατζερ έστειλαν αντί απλής προτάσεως μεταγραφής, δεσμευτικό συμβόλαιο σε έναν καλό Αλβανό ποδοσφαιριστή της Παρτιζάν Τιράνων ονόματι Idzir Batha, δεσμευόμενοι με συμβόλαιο τριών ετών για την ΠΑΕ ΑΕΛ με συνολικές αποδοχές 250.000,00€.

Τότε ο κ. Κούγιας ακύρωσε την πρόταση, χωρίς να γνωρίζει ότι το συμβόλαιο ήταν δεσμευτικό, αλλά ο ποδοσφαιριστής και ο Ρουμάνος μάνατζερ του προσέφυγαν στην Επιτροπή Επιλύσεως Οικονομικών Διαφορών της UEFA και επέτυχαν να εκδώσουν απόφαση με την οποία η ΠΑΕ ΑΕΛ έπρεπε να πληρώσει 250.000,00€ στον ποδοσφαιριστή λόγω σφάλματος;;; Μάρκου – Βάνη.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ προσέφυγε στο CAS και προ ολίγων ημερών εξεδόθη η απόφαση με την οποία μειώθηκε το ποσό στις 150.000,00€.

Ήδη η ΠΑΕ ΑΕΛ συμφώνησε με τους Ισραηλινούς δικηγόρους του παίκτη και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή την άμεση προκαταβολή του 1/3 του ποσού και την σταδιακή του εξόφληση του μέχρι το τέλος του 2021.

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση που αναγκάστηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ, λόγω σφάλματος του κ. Σωτήρη Μάρκου στον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων του Ισπανού ποδοσφαιριστή Gallego Pablo, να καταβάλει τροφεία στην πρώην ομάδα του Sociedad Deportiva Uesca ύψους 150.000,00€, ποσό το οποίο έχει ήδη εξοφληθεί.

Το ίδιο δυστυχώς πρέπει να γίνει και στην περίπτωση Batha, γιατί αλλιώς η ΠΑΕ ΑΕΛ κινδυνεύει με απαγόρευση μεταγραφών για την περίοδο του Ιουλίου.