Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 14:58
ΒόλοςΤοπικά

Η Ζέττα Μακρή συγχαίρει το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου


Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή συνεχάρη θερμά το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου για την κατάκτηση του βραβείου GENE, της Ε.Ε., έτους 2020/2021, που αφορά στην ποιότητα και στην καλή πρακτική στην παγκόσμια εκπαίδευση.

Η κ. Μακρή, μόλις ενημερώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Διά Βίου Μάθησης κ. Γ. Βούτσινο, την Δευτέρα 10 Μαΐου, την επιτυχή έκβαση της υποψηφιότητας της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και, συγκεκριμένα, του παραρτήματός της, του Γεωργικού Σχολείου Βόλου, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για τη δικαίωση μιας τόσο αξιόλογης συμμετοχής, η οποία προωθήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

To χρηματικό έπαθλο της GENE, ύψους 10.000 €, έκαστο, απονέμεται σε πέντε από τις πιο εμπνευσμένες πρωτοβουλίες παγκόσμιας εκπαίδευσης της Ε.Ε. Τα χρήματα προορίζονται για την υποστήριξη, βελτίωση ή /και την επέκταση του έργου τους ενώ οι πρωτοβουλίες αυτές όχι μόνο θα συμπεριληφθούν στην συλλογή βραβείων GENE αλλά και θα λάβουν πιστοποιητικό αριστείας και αναγνώρισης.

Η κ. Μακρή δήλωσε: «Είμαι πολύ υπερήφανη για την διεθνή διάκριση του Γεωργικού Σχολείου Βόλου και για την αναγνώριση της διαρκούς προσπάθειας, του πρωτότυπου έργου και της εξαιρετικής προσφοράς του στην εκπαίδευση. Η διάκριση αυτή αποτελεί την περίτρανη απόδειξη της εκπαιδευτικής αρτιότητας των καινοτόμων προγραμμάτων εκπαίδευσης, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο παραδείγματα ορθών πρακτικών και ποιοτικών πρωτοβουλιών παγκόσμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Επικροτούμε, ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε αντίστοιχες ενέργειες και δράσεις με πίστη στην εκπαιδευτική προοπτική της χώρας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι η επιβράβευση αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο για μελλοντικές επιτυχίες».