Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:39
Τοπικά

Βροχή και πιθανή καταιγίδα και σήμερα στο Βόλο






Σε ετοιμότητα παραμένουν και σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να αντιμετωπίσουν και νέα ενδεχόμενα προβλήματα από πιθανή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μετεωρολόγων, εκδήλωση καταιγίδων, όπως με απόλυτη επιτυχία έπραξαν τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, 7 Ιουλίου 2018.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου «για τις προσπάθειες τους αυτές  έλαβαν και τα συγχαρητήρια της Δημοτικής Αρχής, αφού έτυχαν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για τους πολίτες τις συνέπειες ενός πραγματικά ακραίου καιρικού φαινομένου»

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Άστατος προβλέπεται για σήμερα Κυριακή ο καιρός στον Βόλο με διαστήματα με συννεφιές και πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε ίσως εκδηλωθεί και νέα καταιγίδα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει μέχρι τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί τις πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς -νοτιοανατολικούς.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι με ένταση από 2 έως 3 μποφόρ και το ποσοστό της υγρασίας θα φτάσει τις πρωινές στο 86%, τις μεσημεριανές στο 55% και τις βραδινές στο 82%.

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε χθες τον Βόλο

Σφοδρή αλλά σύντομης διάρκειας καταιγίδα έπληξε τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή,  προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους, λόγω της συγκέντρωσης των υδάτων.

Οι  ουρανοί άνοιξαν και πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Η ένταση της καταιγίδας, με αρκετούς κεραυνούς και βροντές, ήταν μεγάλη, αλλά υποχώρησε σταδιακά. Ωστόσο η βροχόπτωση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από την βροχόπτωση σημειώθηκαν τόσο στο κέντρο της πόλης λόγω της ξαφνικής μείωσης των ταχυτήτων, όσο και σε άλλες επαρχιακές αρτηρίες. Στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, η στάθμη του νερού ήταν υψηλή, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, που διεξάγονταν μέσω του Περιφερειακού.

Επίσης στο επαρχιακό εθνικό δίκτυο Βόλος- Αργαλαστή και ειδικότερα στο τμήμα από Άφησσο μέχρι Αγριά, είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων με χιλιάδες αυτοκίνητα καθηλωμένα και στις δύο λωρίδες του δρόμου. Λόγω της μεγάλης έντασης της βροχής, η κυκλοφορία ήταν αδύνατη καθώς η ορατότητα ήταν σχεδόν μηδενική και έτσι τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν.

Αναφέρθηκαν επίσης  πτώσεις κλαδιών στο κέντρο της πόλης, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός αν χρειαστεί άντληση υδάτων.