Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:38
ΜαγνησίαΤοπικά

Συναντήσεις της Ζ. Μακρή και του Μ. Μιτζικού με τον Λ. Αυγενάκη και την Α. Γκίκα






Διαδοχικές συναντήσεις συνεργασίας είχε, σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή τόσο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και με την γενική γραμματέα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Γκίκα, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Μιτζικό. Σκοπός των συναντήσεων συνεργασίας και ενημέρωσης της βουλευτού και του δημάρχου ήταν η επίσπευση των διαδικασιών για ζητήματα, που αφορούν στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, τέθηκε το ζήτημα της δημιουργίας γηπέδου 5*5 στον Δήμο Νοτίου Πηλίου και της αναβάθμισης του σταδίου της Κάτω Γατζέας, συνολικού προϋπολογισμού 680.000€. Το έργο της αναβάθμισης του σταδίου Κάτω Γατζέας έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού και αναμένονται οι τελικές ενέργειες από το συναρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο υφυπουργός, ο οποίος ήταν γνώστης του θέματος, αφού εξήρε τη σπουδαιότητα του έργου αυτού καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης για την προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων και τη διεξαγωγή, στην περιοχή, αγώνων επιπέδου επαγγελματικών κατηγοριών, επεσήμανε την ανάγκη υποβολής σχετικής μελέτης από τις υπηρεσίες του Δήμου, το συντομότερο δυνατό. Σημείωσε, δε, ότι, η κατάθεσή της αποτελεί απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την έναρξη υλοποίησης.

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Αυγενάκη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά της για συνάντηση, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό για την περιφέρεια να υπάρχει η πολιτική βούληση, η αρωγή και η υποστήριξη της κεντρικής διοίκησης προκειμένου να αναπτύσσονται οι απομακρυσμένες περιοχές, αποτελεσματικά, και να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών, ενώ ο κ. Μιτζικός δεσμεύθηκε να αποστείλει τη μελέτη εντός της επόμενης εβδομάδας.

Αμέσως μετά, το θέμα της συνάντησης συνεργασίας, με την αρμόδια Γενική Γραμματέα του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων κ. Α. Γκίκα, ήταν η προετοιμασία και η επίλυση τεχνικών ζητημάτων της λειτουργίας, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, της νεοσύστατης σχολικής μονάδας  ΕΠΑΛ, στην Αργαλαστή, που θα περιλαμβάνει δύο τομείς: α) τον τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτων και β) τον τομέα γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΠΑΛ Αργαλαστής ήταν το ένα εκ των επτά ΕΠΑΛ που έχουν συσταθεί πανελληνίως από το υπουργείο. Στη συγκεκριμένη συνάντηση, έλαβε μέρος και ο νέος διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Ευ. Παρασκευάς, ο οποίος έθεσε ζητήματα στελέχωσης αλλά και τήρησης μέτρων προστασίας COVID-19.

Η κ. Μακρή, ευχαρίστησε, θερμά, για ακόμη μία φορά, την κ. Γκίκα για την επιτυχή κατάληξη του αιτήματος ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας στην περιοχή του Ν. Πηλίου καθώς, πρωτίστως, θα αναπτύξει τις επαγγελματικές δεξιότητες των νέων συμβάλλοντας στη δυναμική αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, και παράλληλα, θα αποτελέσει κίνητρο για την περαιτέρω παραμονή τους.