Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 10:59
Τοπικά

Όχι στη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου






Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου το ψήφισμα της ομάδας πλειοψηφίας να παραμείνει στην πόλη του Βόλου το Αστυνομικό Τμήμα και να μην μετεγκατασταθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο στο Αλιβέρι Ν. Ιωνίας.

Αρνητικά ψήφισαν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ με τον επικεφαλής Απ. Νάνο να επισημαίνει ότι η παράταξή του δεν ψηφίζει στη διατήρηση ή όχι αστυνομικών τμημάτων.

Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, υιοθετώντας απόλυτα τις διαμαρτυρίες και ανησυχίες των πολιτών του Βόλου σχετικά με τις συνέπειες που θα επιφέρει η προωθούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος, που σήμερα λειτουργεί στο κέντρο της πόλης και η μεταφορά του για συστέγαση με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Το σώμα υπογραμμίζει τις κοινωνικές παρενέργειες που θα επιφέρει αυτή η μεταφορά, αφού επιτείνεται το κλίμα ανασφάλειας, σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο, με χαλάρωση της παρουσίας αστυνομικών στην καρδιά της πόλης, όπου αναπτύσσεται μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα της αναψυχής.

«Η απομάκρυνση του ΑΤ πιθανώς θα επιτρέψει την ανάπτυξη παραβατικών συμπεριφορών και θα δυσχεράνει την ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων αυτών», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Ακόμη σημειώνονται οι επιπλέον δυσκολίες για όσους είναι υποχρεωμένοι να προσφεύγουν στις υπηρεσίες και τη συνδρομή των Αστυνομικών αρχών ιδιαίτερα σε απλά καθημερινά θέματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ζητά από την κυβέρνηση και από το αρμόδιο υπουργείο να επανεξετάσουν την απόφασή τους για το Αστυνομικό Τμήμα και να παραμείνει στη θέση όπου επί χρόνια λειτουργεί και μάλιστα με ιδιαίτερη ανταποδοτικότητα, αίτημα που έχει διατυπώσει η Δημοτική Αρχή με επιστολές της στις 17 Νοεμβρίου και 22 Δεκεμβρίου 2016 προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τους βουλευτές του νομού, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημα, ασκώντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις.