Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 21:39
Τοπικά

Μαγεύουν το Βόλο έξι πρωταθλητές καλλιτεχνικού πατινάζ

Στο παγοδρόμιο, στο Χωριό του Αϊ Βασίλη, «χτυπά» εδώ και δύο ημέρες, η καρδιά του καλλιτεχνικού πατινάζ. Έξι διακεκριμένοι χορευτές πάγου, μεταφέρουν στο Βόλο τη μαγεία, τη λάμψη, τη χάρη και την κομψότητα που αντιπροσωπεύει το καλλιτεχνικό πατινάζ, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα, με πιρουέτες και άλματα πάνω στον πάγο.






Μαλαματένια Καραγιάννη, Δήμητρα Κοκκίνου, Άγγελος Κυριακίδης, Μελίνα Μηνιώτη, Όλγα Παπαμιχάλη και Αγάπη Πετροπουλέα είναι οι πρωταγωνιστές του φαντασμαγορικού σόου στον πάγο, που εντάσσεται στο πλαίσιο των γιορτινών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Κατά τις δύο πρώτες ημέρες των παραστάσεων, οι αθλητές μάγεψαν το κοινό με τα εντυπωσιακά προγράμματα, ομαδικά και ατομικά, που παρουσίασαν, και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα.

Σήμερα Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, πρόκειται να κάνουν την τρίτη και τελευταία εμφάνισή τους, που περιλαμβάνει επίσης μοναδικές φιγούρες πάνω στον πάγο, δείγμα της δουλειάς τους που τους χάρισε εθνικές διακρίσεις.

Το προσκλητήριο στους έξι χορευτές πάγου, που ήρθαν για να λαμπρύνουν με τις πιρουέτες και τα άλματά τους τις γιορτινές εκδηλώσεις στο Βόλο, και να δώσουν «ζωή» στο παγοδρόμιο που στήθηκε στο Χωριό του Αϊ Βασίλη, απηύθυνε μέσω του ηθοποιού, Γιάννη Μπουρνέλη, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ο Γιάννης Μπορνέλης ήταν εκείνος που «ανακάλυψε» τους έξι πρωταθλητές σε ιδιωτικό παγοδρόμιο στον Ελαιώνα Αττικής, όπου κάνουν τις προπονήσεις τους, και είναι ο ίδιος που έχει αναλάβει την παρουσίαση του εντυπωσιακού προγράμματος στον πάγο. Σαν ομάδα, πλέον, οι έξι αθλητές ετοίμασαν ένα εντυπωσιακό γιορτινό πρόγραμμα και το παρουσιάζουν στο Βόλο προβάλλοντας τη δουλειά τους, αλλά και το άθλημα, που δυστυχώς στη χώρα μας δεν είναι διαδεδομένο ούτε υποστηρίζεται από το κράτος με υποδομές.

Οι έξι πρωταγωνιστές του πάγου

Η Μελίνα Μηνιώτη
Η Μελίνα Μηνιώτη

Οι έξι πρωταγωνιστές του πάγου, που έφεραν τη μαγεία του καλλιτεχνικού πατινάζ στο Βόλο, είναι αθλητές με περγαμηνές ο καθένας στην κατηγορία του.

Πρωτιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2013 στην Αθήνα, 3η θέση το 2014 και συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πολωνία, είναι οι διακρίσεις- σταθμοί για τη 17χρονη αθλήτρια Μελίνα Μηνιώτη από το σωματείο Ερμής, που χορεύει στον πάγο για το κοινό του Βόλου. «Το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι ένα δύσκολο άθλημα. Θέλει ισορροπία, συγκέντρωση και αγάπη», αναφέρει.

Στην κορυφή, στην πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2013, 2η θέση το 2014 και συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό στην Πολωνία το 2015, για την 13χρονη Μαλαματένια Καραγιάννη, επίσης από το σωματείο Ερμής. «Είναι ένα άθλημα διασκεδαστικό και απαιτητικό. Το αγάπησα από την πρώτη στιγμή», λέει η ίδια.

Η Μαλαματένια Καραγιάννη
Η Μαλαματένια Καραγιάννη

Διάκριση και για την 19χρονη Όλγα Παπαμιχάλη, από τους Ιπτάμενους Παγοδρόμους, που αναδείχθηκε 6η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2014. «Παρουσιάζουμε τη δουλειά μας στον πάγο και ένα μικρό δείγμα του τι έχουμε καταφέρει», σημειώνει.

Πρώτη και τρίτη θέση σε πανελλαδικά πρωταθλήματα το 2013, το 2014 και συμμετοχή το 2015 στο πανευρωπαϊκό στην Πολωνία για την 17χρονη Δήμητρα Κοκκίνου από το σωματείο Αλάσκα. «Το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι δύσκολο άθλημα, απαιτεί δυνατό σώμα, συγκέντρωση, συνδυάζει χορό, άθληση, άλματα, πιρουέτες», επισημαίνει.

Η Δήμητρα Κοκκίνου
Η Δήμητρα Κοκκίνου

Είναι ο… Βενιαμίν της παρέας που όμως κλέβει την παράσταση. Η 8χρονη Αγάπη Πετροπουλέα, αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ με τον Ερμή, έχει ήδη στο βιογραφικό της την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ, το 2015 στη Θεσσαλονίκη. «Μου αρέσει το καλλιτεχνικό πατινάζ. Μου δίνει χαρά», λέει με ενθουσιασμό.

Τη γυναικεία συντροφιά, συμπληρώνει ο 16χρονος Άγγελος Κυριακίδης από τον Ερμή. Έχει στο ενεργητικό του τρεις πρωτιές στην κατηγορία του, πανελλήνια πρωταθλήματα το 2013, το 2014 και το 2015, και συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό στην Πολωνία το 2015. Όπως αναφέρει, για να κάνει κάποιος καλλιτεχνικό πατινάζ «θα πρέπει να είναι ευλύγιστος, να μη φοβάται να πέσει, και όσο πιο μικρός ξεκινήσει τόσο καλύτερα».

 

Ο Αγγελος Κυριακίδης
Ο Αγγελος Κυριακίδης

Πρόταση- πρόκληση

Οι έξι αθλητές έχουν καταφέρει να σταδιοδρομήσουν στο άθλημα που αγαπούν χάρη στην επιμονή τους και τη στήριξη από τις οικογένειές τους. Το άθλημα, όπως ανέφεραν μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δεν είναι διαδεδομένο στη χώρα μας. Δεν υπάρχουν καν υποδομές, για να μπορέσουν να προπονηθούν.

Πληρώνουν για να προπονούνται σε ιδιωτικό παγοδρόμιο και κατάφεραν να ανέβουν επίπεδο χάρη στη στήριξη που έχουν από τους προπονητές τους Παναγιώτη Μαρκουίζο και Μόνικα Αλεξέι. Για την Μελίνα Μινιώτη, σημαντικός ήταν και ο ρόλος της προπονήτριάς της στη ρυθμική γυμναστική Ολυμπίας Δραγούνη.

Το καλοκαίρι αναγκάζονται να προπονούνται στο εξωτερικό. Κάνουν προπονήσεις στη Ρουμανία προκειμένου να προσαρμόζονται σε παγοδρόμια μεγαλύτερων διαστάσεων. «Είναι δύσκολο να προχωρήσουμε όταν δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές», το παράπονο των νέων αθλητών.

Η Ολγα Παπαμιχάλη
Η Ολγα Παπαμιχάλη

Και η πρόκληση από τους γονείς τους: να δημιουργηθεί στο Βόλο ένα παγοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων, που θα προσελκύει αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Το… γάντι στον αιρετό Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο «πέταξαν» οι μητέρες που συνοδεύουν τους έξι αθλητές και που έχουν σταθεί «βράχος» δίπλα από τα παιδιά τους, στηρίζοντάς τα σε ένα δύσκολο, απαιτητικό σε χρόνο και χρήμα, αλλά μαγευτικό άθλημα: η μητέρα της μικρής Αγάπης, Πέπη, η μητέρα της Μαλαματένιας, Έφη, η μητέρα της Μελίνας, Μαρία αλλά και η θεία της Όλγας, Ουρανία.

 

Η Αγάπη Πετροπουλέα
Η Αγάπη Πετροπουλέα

Μαγεμένοι από το Βόλο

Αθλητές και γονείς τους, υπογράμμισαν μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι το τριήμερο σόου στο Βόλο, αποτελεί μια ζωντανή διαφήμιση του αθλήματος, και βοηθά στο να το γνωρίσουν και να το αγαπήσουν τα παιδιά.

Με τις φιγούρες τους μαγεύουν το κοινό, οι αθλητές όμως και οι οικογένειές τους δήλωσαν μαγεμένοι από το Βόλο.

Το χωριό του Αϊ Βασίλη, μάγεψε τη μικρή Αγάπη Πετροπουλέα, ο μπλε ουρανός της Δημητριάδος εντυπωσίασε τον Άγγελο Κυριακίδη, η φιλοξενία της πόλης αποτελεί για την Όλγα Παπαμιχάλη ένα από τα κίνητρα να έρθει ξανά και ξανά στο Βόλο.

«Είναι σπουδαία η δουλειά που έχει κάνει ο κ. Μπέος στην πόλη. Δυστυχώς πολλοί δήμαρχοι δεν στολίζουν, στο πλαίσιο της οικονομίας, και αυτό δημιουργεί μια κατήφεια. Ο Βόλος όμως είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις για τις γιορτές», ανέφερε η κ. Έφη Λάππα μητέρα της Μαλαματένιας.

«Να συγχαρώ το Δήμαρχο για το στολισμό της πόλης. Ο Βόλος είναι από τις πιο καλοστολισμένες πόλεις της Ελλάδας. Μας έδωσε ανάταση με αυτό που έκανε. Έβαλε λάμψη στην ψυχή μας. Κατέβασε τον ουρανό πιο χαμηλά και βλέπουμε τα αστέρια καλύτερα», είπε από την πλευρά του ο κ. Μπουρνέλης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ, από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ