Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:54
Τοπικά

Όχι μόνο ηθική αλλά και ουσιαστική δικαίωση για τον Αχιλλέα Μπέο






Αμέσως μετά την Εισαγγελική πρόταση να μην ληφθούν υπόψη του Δικαστηρίου οι αρχικές απομαγνητοφωνήσεις, κάποιοι μιλούσαν για ευσεβείς πόθους, επισημαίνοντας ότι η Εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωστούν από το Δικαστήριο οι απομαγνητοφωνήσεις που έγιναν το 2012 κατόπιν παραγγελίας του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κ. Καλόφωνου.

Τελικά οι Δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως και αποφάσισαν να κριθούν άκυρες και παράνομες οι απομαγνητοφωνήσεις του 2011. Κοινώς να μην ληφθούν υπόψη οι συνομιλίες που οδήγησαν τον Αχιλλέα Μπέο στη φυλακή.

Οσο για τις συνομιλίες που θα αναγνωστούν από το Δικαστήριο και απομαγνητοφωνήθηκαν το 2012, όντως είναι πολλές, αλλά ελάχιστα έως καθόλου επηρεάζουν τον Δήμαρχο Βόλου, έστω κι αν αυτό στεναχωρεί κάποιους.

Οπότε είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, για τον Αχιλλέα Μπέο η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου αποτελούσε ευσεβής πόθος. Όχι μόνο γιατί αποτελεί μία ακόμη ηθική δικαίωση απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα που τον πολέμησε και εξακολουθεί να τον πολεμά, αλλά και γιατί μετά τη σημερινή εξέλιξη δεν υπάρχει ουσιαστικά υπόθεση, τουλάχιστον για τον ίδιο.