Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 00:55
Παρασκήνια

Θα ζητήσουν ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Αχιλλέα Μπέο, όσοι τον… οδήγησαν στη φυλακή;






Από το καλοκαίρι του 2011 όταν και ξεκίνησε η πολύκροτη υπόθεση του «koriopolis», ο Αχιλλέας Μπέος φώναζε για την αθωότητά του. Την ίδια στιγμή, φώναζε για την ακυρότητα των συνομιλιών, επισημαίνοντας όλες τις παρανομίες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των απομαγνητοφωνήσεων.

Ωστόσο κανείς δεν τον άκουγε. Ολοι σφύριζαν αδιάφορα, με μοναδικό στόχο την εξόντωση του Αχιλλέα Μπέου.

Πέρα όμως από τους δικαστικούς λειτουργούς που ουσιαστικά οδήγησαν τον Αχιλλέα Μπέο στη φυλακή στηριζόμενοι σε παράνομες και άκυρες -όπως αποφάσισε σήμερα το Δικαστήριο- απομαγνητοφωνήσεις, καίριο ρόλο έπαιξε και μία μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων.

Θυμηθείτε τι γινόταν τις ημέρες εκείνες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Οι απομαγνητοφωνήσεις είχαν γίνει χαρτοπόλεμος σε όλες τις εφημερίδες. Τα δελτία ειδήσεων έπαιζαν αδιάλειπτος τις υποτιθέμενες αποκαλυπτικές συνομιλίες, ο Γιάννης Πρετεντέρης πανηγυρίζε στον αέρα της εκπομπής του για την προφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου, ενώ ο «δικαστής» Κυριάκος Θωμαϊδης είχε αναλάβει το ρόλο το εξυγιαντή του Ελληνικού ποδοσφαίρου, κάνοντας ουσιαστικά καριέρα στην πλάτη ενός ανθρώπου που αποδεικνύεται περίτρανα ότι αδίκως πέρασε έντεκα μήνες από τη ζωή του στη φυλακή.

Αλήθεια, έπειτα από τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να κηρύξει άκυρες και παράνομες τις αρχικές απομαγνητοφωνήσεις, αυτές δηλαδή που οδήγησαν τον Αχιλλέα Μπέο στη φυλακή, έχει κανείς την ανάγκη να ζητήσει ένα ΣΥΓΓΝΩΜΗ;