Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν ο Τσίπρας το 1999 διαδήλωνε εναντίον της επίσκεψης Κλίντον στην Αθήνα






Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν από τη μέρα που πραγματοποιήθηκε η τελευταία επίσκεψη Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα. Ήταν 17 Νοεμβρίου του 1999 όταν ο Μπιλ Κλίντον έφτασε στη χώρα μας, πραγματοποιώντας τριήμερη επίσκεψη. Εκείνες τις μέρες μετά από πολλά χρόνια απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις από την Αστυνομία.

Ωστόσο οι χιλιάδες διαδηλωτές δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το Προεδρικό Μέγαρο όπου πραγματοποιούνταν η δεξίωση προς τιμήν του Μπιλ Κλίντον με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.  Τότε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού όπου μαζί με τον Νίκο Σοφιανό του ΚΚΕ μίλησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου πολιτικών νεολαιών ενάντια στην άγρια καταστολή της πορείας. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2015 ως πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρώην πλανητάρχη. στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative.

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, και για πρώτη φορά γίνεται συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Πήραμε, είπε, μια δύσκολη απόφαση να μείνουμε στην Ευρωζώνη ακόμα και αν αυτό εμπεριέχει δυσκολίες» του είχε πει τότε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα εκείνη η συνάντηση είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια καθώς φαίνεται να μην είχε καταλάβει τι του έλεγε ο Μπιλ Κλίντον.

Φτάνοντας στο σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει πίσω του εκείνη την εποχή και υποδέχεται αύριο Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ευελπιστώντας ότι η επίσκεψή του θα βοηθήσει σημαντικά τη χώρα μας.

Πηγή: parapolitika.gr