Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:24
Τοπικά

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού- Βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλία






Βροχές και καταιγίδες αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες μας επιφυλάσσει ο καιρός για σήμερα από το απόγευμα στη Θεσσαλία. Μάλιστα δεν αποκλείεται  να χιονίσει και στο ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το απόγευμα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο ανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 07 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το βράδυ τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα παροδικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασια: από 07 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 16-11-2016
Καιρός: στη βόρεια Ελλάδα (πλην της Χαλκιδικής), στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας και στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα Ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.